Sport

2015.11.09. 15:51

Nagy Tamás: hangulatjavító is ez a siker

Zalaegerszeg – meglehetősen mozgalmas fordulón jutott túl a labdarúgó NB II mezőnye. Elsősorban a váratlan eredmények miatt mondjuk ezt és ha nagyon akarjuk, akkor most a ZTE FC kisvárdai sikerét (2-1) is ide vehetjük, ami persze a lehető legjobbkor jött a zalaiaknak.

Kerkai Attila

Kisvárdára ugyanis úgy utazott el a ZTE FC, hogy nem volt éppenséggel jó sorozatban és Csank János vezetőedző is úgy fogalmazott, hogy ezúttal a Kisvárda lesz az esélyesebb. Az elért siker fő momentumai közé tartozott a két, lélektani pillanatban a legjobbkor szerzett zalai találat, hiszen a hazaiak nyomtak, de a 44. percben Daru Bence büntetőből betalált (továbbra is vezeti az NB II-es góllövőlistát), majd amikor a házigazda jutott 11-eshez és egyenlített, gyakorlatilag azonnal jött a válasz Nagy Tamás révén. A középpályás a második találatát jegyezte ebben a szezonban, az első gólt még a Dunaújváros ellen szerezte, ám miondani sem kell, ez a mostani jóval fontosabb volt.

– Szöglet után sikerült gólt érően fejelnem, hiszen szerencsére a partjelző jól látta, hogy hiába vágták ki a védők a labdát, az már a gólvonal mögött volt – emlékezett vissza a találatára Nagy Tamás, amikor a találkozó után beszéltünk vele. – A legjobbkor jött, hiszen előtte nem kellett volna büntetőt ítélni, amikor Forgács leszorított kezét érte a labda a sorfalban. Mindegy, nyertünk és ez a fontos, hiszen nagyon nehéz egy hónapon jutottunk túl. Az idegenbeli szereplés megfogott bennünket, a kupameccsel együtt három nyeretlen találkozó állt mögöttünk. A Kisvárdán elért győzelem azért is fontos, mert szerintem nem sok csapat távozik innen három ponttal. Volt bennünk bizonyítása vágy, ami Szegeden is megvolt, de hiába irányítottunk, ott olyan hibák miatt kaptuk a gólokat, melyekre nehéz felkészülni. A csapat erejét szerintem az is mutatja, hogy ilyen előzmények után egy rangadószagú meccset nyertünk meg idegenben, úgyhogy a kéthetes szünetben ez jobb hangulatot ad nekünk.Merthogy, a magyar–norvég Eb-pótselejtező miatt az NB II-ben sem rendeznek fordulót, s bizony akadtak a 13. fordulóban érdekes eredmények.

Daru Bence most már 12 találatos és továbbra is vezeti a góllövőlistát

A Gyirmót FC például kikapott Szolnokon, ami egyébként nem lenne szenzáció, viszont az éllovas győrieket üldözők biztosan hálásak most a Tisza-partiaknak. A Sopronra is előbb-utóbb figyelni kell, hiszen a Szegedet győzte le, és a Siófok is megverte a jó szériában lévő Csákvárt. A forduló legnagyobb meglepetése viszont egyértelműen a Budaörs sikere Mezőkövesden. Az újonc már 25 pontos, és a második helyen áll, két ponttal megelőzve a harmadik ZTE FC-t. Miskei Attila együttese egyértelműen a meglepetéscsapat, nagyon elkapták a ritmust. A feljutásra is esélyes Mezőkövesdnél a vasárnapi vereség után Benczés Miklós felajánlotta a lemondását, amit hétfőn a klub elnöksége elfogadott. Ideiglenesen a szakmai igazgató Tóth Lászlót bízták meg a csapat irányításával.

Visszatérve a ZTE FC-re, a kedvező időjárás visszatértével gőzerővel dolgoznak a stadionban, és a hét végén már a fűtéscsövek is a helyükre kerültek. Jelenleg a fedőrétegeket viszik fel a pályára, s hétfői érdeklődésünkre elmondták: ha így tudnak haladni, akkor akár két hét múlva a gyepszőnyeget is kezdhetik lefektetni. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezető-igazgatója elmondta, hogy két hetes csúszást kellett behozniuk az építőknek az októberi esőzések után, ami sikerült mostanra. A ZTE FC a hét végén felkészülési mérkőzésen, szombaton 14 órától Andráshidán a horvát élvonalbeli NK Slaven Belupóval mérkőzik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!