Sport

2017.08.20. 19:00

Közbeszólt az időjárás - A modellhajók futamait tönkretették a nagy hullámok

NAGYKANIZSA A hétvégi változékony időjárás megnehezítette a Naviga-M hajómodell világbajnokság mezőnyének dolgát.

Benedek Bálint

Szombaton reggel a nemzetek csatájának helyszínéül szolgáló Csónakázó-tó még nyugodt arcát mutatta. Épp ezért a magyar válogatott két kanizsai junior versenyzője, Szabadics Kolos és Kozári Gábor bizakodott.

- Két éve rajongok a sportágért, jó érzés hazai közönség előtt ilyen nívós világbajnokságon a stégre állni - mondta a 15 éves Kolos. - Mini eco és F3 kategóriákban indulok, s szeretnénk bizonyítani a válogatottnak és magamnak is.

A 17 éves Kozári Gábor az idén kezdett el hajómodellekkel foglalkozni, így érthetően még óvatos. Szerinte a kínaiak, és több európai ország indulói is esélyesebbek nála.

Szabadics Kolos (balról) és Kozári Gábor az indulás előtt a beállításokon dolgoztak a kanizsai bázison. Talán mára mérséklődik a viharos szél, és izgalmas futamokat láthat a közönség - Fotó: Gergely Szilárd

A világbajnokságon a kategóriák képviselői három futamot teljesítenek, ebből a két legjobb eredmény alapján lehet a döntőbe kerülni.

A Mini eco hajók viadala izgalmasan alakult: több hajó el sem indult a háromszögletű pályán, Szabadics Kolos 450 grammos gépének akkumulátora szinte végig bírta a futamot. Innentől kezdve viszont az időjárás közbeszólt, hiszen az erősödő szél miatt lehetetlenné vált a körözés.

- A szombat esti vihar után vasárnapra a szél nem csendesedett, ezért ismét korlátoztuk bizonyos kategóriák rajtját - fogalmazott dr. Lekszikov Zsolt versenyigazgató. - Egyszerűen nincs értelme kifutni, mert a hajókat akadályozzák a hullámok. Úgy tűnik, az időjárás mára megnyugszik és akkor reggel ismét vízre tehetik járgányaikat a zalaiak. Délelőtt Borkovics Bálint, Gyémánt Martin, Kozári Gábor és Szabadics Kolos, délután pedig Czimre Attila, Boti Ferenc, Lekszikov Zsolt és Mayer Imre versenyezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!