Sport

2017.07.09. 18:25

Sokan kiestek, de jó színvonalú volt a kanizsai military

NAGYKANIZSA A huszadik military versenyt rendezték a nagykanizsai Csónakázó-tónál, ahol pénteken a díjlovaglással nyitott a mezőny, hogy szombaton a tereplovaglás, vasárnap pedig a díjugratással folytatódjon, egyben záruljon a jubileumi sportrendezvény.

Kühne László

A díjlovaglás valóban csak" a bemelegítő volt a továbbiakra, vagyis a tereplovaglásra. Mindezt akkor szűrhettük le igazán, amikor még tartott a verseny, de már jó néhány lószállító utánfutó kikanyarodott a verseny helyszínéről és vette útját hazafelé... Az okot, mely roppant prózai volt, Végh Csaba, a házigazda Kanizsa Lovasklub SE elnöke árulta el.

- Nagyon sokan kihullottak, kiestek, mert olyan szintes volt a pálya, melynek színvonala nagy próba elé állított számos lovast és lovát - fogalmazott a a nagykanizsai klub első embere. - Úgy gondoltuk, csak egy ilyen nehézségű pálya készíti fel a hazai mezőnyt a nemzetközire. Ami külön érdekesség, hogy a tereplovaglás alkalmával a csillagos kategóriában indulók is megszenvedtek, a fiatalok pedig legalább szokták, hogy milyen szinthez illik közelíteniük.

CIC* kategóriában győztes Egyed László a harmadik napi díjugratáson Fotó: Gergely Szilárd

Ám lássuk, miként látták - a lovasok szemszögéből - mindezt a versenyzők.

- Egyszerűen a csillagos kategóriában indulók pechesek voltak terepen - fűzte a tereplovaglás témájához a székesfehérvári Gelencsér Zsanett. - A szombati klíma amúgy is iszonyatos volt, hiszen a pénteki kiadós eső után másnap az erős szúró fény, a nem kicsi páratartalommal együtt bizony hatással volt ló és lovasa teljesítményére is. Amúgy roppant pozitív érzéseim voltak már az első nap a díjlovaglás alkalmával is, hiszen az én lovam, Willy Fog kimondottan kedvelte, hogy a díjlovagló pálya füves, homokos volt. Aztán jött terepen a technikás pálya a magas akadályokkal, a díjugratás pedig az előző években megszokott jó színvonalat hozta.

S ha már a színvonal szóba került, e témában osztotta meg velünk véleményét egy lovas a három napról.

A tereplovaglás vízválasztó volt sokak számára és sokan ki is estek. A képen Ivana Lorincikova veszi ezt az akadályt

- Bábolnai vagyok, de nyugodt szívvel állíthatom, hogy az itteni verseny minősége is hozza azt, melyet máshol, így például Bábolnán, vagy Alagon megszokhattunk - ezek már Fábián Dóra szavai voltak, hogy aztán siessen is tovább, hiszen egy lovastusa verseny nem csupán magából a három nap eseményeiből áll, előtte és utána is számos feladat vár a versenyzőkre és lovaikra.

XX. Nagykanizsai Military, eredmények. A győztesek. Championátus I - Póni: 1. Alasztics Anna (Pauer LK; Dominó nevű lován). Championatus U16: 1. Farkas Boróka (Pauer LK; Súgó nl.). A0 amatőr: 1. Brunner Dorottya (Flash nl.) A - előkezdő ló: 1. Németh Gábor (Cabrio nl.). A -- kezdő ló: 1. Egyed László (Lóska Ménes SE; Amati Fatima nl.). A - nyitott: 1. Gelencsér Zsanett (Willi Fog nl.). B - nyitott: 1. Soha Glória (Szentlőrinci Túra, SZI SLE; Welina W nl.). CIC*: 1. Egyed László (Lóska, Cenzor Zéta W nl.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!