Sport

2013.09.04. 16:25

Asztalitenisz: a Hévíz SK két csapatot is indít az NB I-ben

Hévíz/Nagykanizsa - Megkezdődik az asztaliteniszezőknél is a bajnoki idény. A nyáron jelentős változások történtek úgy a sportágban, mint a zalai csapatoknál. Hévízen például két NB I-es csapat is indul.

Zalai Hírlap

A nyáron nagy változások történtek a Hévíz SK asztalitenisz szakosztályánál. Az eddig az NB II-ben szerepelt férfi együttes kihasználta a lehetőséget és felsőbb osztályba lépett, melyet mostantól NB I-nek hívnak és a második vonalat jelenti, ráadásul létrehoztak egy női asztalitenisz csapatot is, amely szintén az NB I-ben rajtol.

Nyírő József az NB I-ben is csapata vezéregyénisége lehet és a Hévíz SK csapatánál már évek óta vágytak az előrelépésre (Fotó: Szakony Attila)

A bajnokság kezdetén Emecz Emillel, a szakosztály elnökével arról beszélgettünk hogyan sikerült két NB I-es csapatot is indítaniuk az idén.

- A férfi NB II-es bajnokságban a harmadik helyen végeztünk, de augusztus elején megszűnt a szombathelyi csapat és a helyük elfoglalására minket kértek fel - kezdte az elnök. - A helyzetünk felmérése után úgy láttam, képesek vagyunk erősítés nélkül is az indulásra. Két, saját nevelésű fiatal játékosunk, Gubicza Gergő és Csiza Bálint beépítésével elvállaltuk a felkérést. Nyírő József és Csapó Árpád szerettek volna előrébb lépni, hiszen az elmúlt négy évben mindig harmadikak voltunk, s várták a nagyobb kihívást. Úgy gondoltam nem veszítünk semmit, ha indulunk a magasabb osztályban, mert sokat tanulnak, és fejlődnek a fiatalok. Célunk a pergősebb osztályban a bennmaradás, amihez a szükséges anyagi támogatást a sportkör elnöksége biztosítja számunkra. Szombaton hazai környezetben a Váci Reménység ellen kezd az első csapatunk, míg a második gárdánk az NB III-ban szabadnapos lesz.

- Mielőtt elfelejtenénk: lesz női csapatuk is!

-  Kellemes meglepetésre régi tervünk válik valóra a női csapat létrehozásával. Szalai Annával immár három éve készülünk, a fiatal kislány a magyar húszak bajnokságán már hetedik lett. Mindig kerestem a lehetőséget a fejlődéséhez. Játszott a megyei felnőtt férfi csapatban is, ahol többféle stílust megtanult. A zalaegerszegi Ábrahám Beáta régóta nálunk edz, könnyen rá lehetett beszélni az indulásra. A 15 éves alsópáhoki Tamás Veronika és a cserszegtomaji Dancsák Katalin alkotják a gerincét a csapatnak, hozzájuk csatlakozik két veszprémi kislány, akik nálunk kölcsönjátékosként indulnak. Még az NB I B-re neveztem a lányok esetében is, de ma már csak az NB I létezik. Magas színvonalú pontvadászatra készülünk és a lányok esetében is a bent maradás a célunk, mást nem szabad elvárni. Hétvégén a tavalyi hetedik ellen kezdjük a bajnokságot, pontot kell szereznünk.

- A Hévíz SK a mérkőzéseit továbbra is a Bibó-gimnáziumban játssza.

- A Kanizsa Sörgyár SE női egyes csapata szintén az NB I-ben indul, míg a férfi együttes NB III-as bajnokként az NB II-ben rajtolhat. A hölgyek szombaton a Statisztika II-höz utaznak a fővárosba, s túlnyomórészt nagykanizsaiakkal szállhatnak versenybe a szezon során. Ladányi Dóra, Bicsák Bettina, Mógor Evelin, Újházi Csilla és a Szombathelyről visszatért Nagy Réka alkotja a keretet, s ahogy Jakabfi Imre csapatvezető fogalmazott: az extraligás visszalépés után az NB I-ben az 1-3. hely megszerzése a cél.

A Kanizsa Sörgyár NB II-es férfi legénységéhez visszatért Kahotek Kristóf, s a negyedik vonalban bajnokságot nyert gárdánál a főszerepet továbbra is a rutinos Berdár Norbert és Szuhanyik József játszhatja, természetesen a fiatalabbakkal kiegészülve. S ami a leglényegesebb: az idény előtti elképzelések a bajnoki címről szólnak.

A férfiak szombaton szintén Budapestre hivatalosak, hiszen a KSI SE vendégei lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!