Sport

2015.07.26. 19:07

Nagysolymosi bravúrja - Felnőtt magyar bajnok az egerszegiek judósa, olimpikont vert

A sportágon belül felkapták a fejüket arra, hogy a szombaton rendezett felnőtt magyar bajnokságon a 81 kg-os súlycsoportban ifj. Nagysolymosi Sándor, az egerszegiek cselgáncsozója magyar bajnok lett!

Kerkai Attila

Ifj. Nagysolymosi Sándor itt éppen az edzőteremben gyakorol, de Kecskeméten éles helyzetben is megmutatta rutinját
Fotó: Katona Tibor

A korábbi magyar válogatott és világversenyek szereplője, ifj. Nagysolymosi Sándor munkahelye révén került a zalai megyeszékhelyre és két éve igazolt a Zalaegerszegi Judo SE-hez, ahol az edzősködés mellett természetesen edzésben is maradt és az idei évtől kezdett el újra komolyabban versenyezni. Tavasszal a szenior Eb-n a legfiatalabbak, a 35 év felettiek kategóriájában már Eb-t nyert, Kecskeméten pedig szombaton a felnőtt ob-n indult. Aztán kiderült, hogy ifj. Nagysolymosi Sándor a bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatta, ugyanis a 81 kg-ban úgy lett magyar bajnok, hogy a londoni olimpikont, a súlycsoport favoritjának tartott paksi Csoknyai Lászlót győzte le. Aki vezetett, de az utolsó másodpercekben az egerszegi judós egy vazarit dobott ellenfelén, ami a győztes akciónak is bizonyult.

Ifj. Nagysolymosi Sándor ezzel a sikerével egyben Zalaegerszeg első felnőtt országos bajnoka is lett a sportág történetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!