Sport

2016.11.18. 17:17

NB III: a Hévíz és az Andráshida is folytatná jó sorozatát

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában is a hajrájához érkezett az őszi idény.

Kerkai Attila

Még három mérkőzés vár a csapatokra, köztük a Tarr Andráshidára és a Hévíz SK-ra. Mindkét zalai együttes jó szériában van és szombaton mindketten hazai pályán szerepelnek.

Kezdjük a 7. helyen tanyázó Tarr Andráshidával, amely szombaton 13 órától a 15. helyezett Diósdot fogadja. Le mertük volna fogadni, hogy Dobos Sándor, az andráshidaiak szakvezetője egy nagyon nehéz feladatról és nehéz ellenfélről beszél majd, amikor az esélyekről kérdezzük. Nem lőttünk mellé...

- Jól tippeltek, mert minden ellenfélre és minden meccsre úgy készülünk, hogy most van ugyan 23 pontunk, de ha csak egy kicsit is hátradőlünk, akkor nagy bajba kerülhetünk - hallottuk Dobos Sándortól. - Soha nem tévesztjük szem elől, hogy a csoportból öt csapat esik ki a végén. Ugyanakkor bízok abban is, hogy játékosaim megoldják a Diósd jelentette akadály leküzdését, már csak azért is, mert egyre karakteresebb a játékunk. A legutóbb, a Puskás II elleni győzelemkor a védekezésben is már nagyon egységesek voltunk amellett, hogy lőttünk közben három gólt. A következő feladat most a Diósd legyőzése és úgy tekintünk erre a találkozóra, hogy egy hatpontos mérkőzés előtt állunk. Két mérkőzést nyertünk meg egymás után, szeretnénk háromig jutni.

Szegleti Gergely (elöl) és az Andráshida újra hazai pályán ünnepelhet, a fehér mezes III. Kerület játékosai pedig Hévízre utaznak Fotó: Katona Tibor

A 14. helyezett Hévíz SK szintén szombaton (13.00) fogadja a hatodik III. Kerület TVE csapatát. A fürdővárosiakat nem sok választotta el attól, hogy ők egy hárommeccses győzelmi szériával várják ezt az összecsapást, de egy hete a Bp. Honvéd a hosszabbítás perceiben mentett pontot a zalaiak ellen.

- A mérkőzéseink alapján lehet mondani, hogy lendületben vagyunk, hiszen három pozitív kicsengésű találkozón jutottunk túl - hangzott Csáki Lászlónak, a Hévíz vezetőedzőjének felvezetője. - A III. Kerület ellen hazai pályán is nagyon nehéz meccs vár ránk, de a mi helyzetünkben nincs más megoldás, mint megpróbálni a lehető legtöbbet kihozni ebből. Szombati ellenfelünk tipikus pesti csapat, amely inkább a játékos stílust részesíti előnyben és technikailag felkészült labdarúgói, köztük rutinos játékosaik is vannak. 
Mint például Kenesei Krisztián, aki a legutóbbi találkozón eltiltás miatt hiányzott, de a Hévíz ellen visszatérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!