Sport

2016.06.20. 16:30

NB III: beneveztek - Hévízen és Andráshidán is változik a keret

Hétfőn járt le a nevezési határidő a labdarúgó NB III-ra, de mindkét zalai csapat, a Tarr Andráshida és a friss megyei bajnok, a Hévíz SK is eleget tett a feltételeknek. Azonban a jövő építése egy kicsit nehezebbnek tűnik mindkét zalai együttesnek.

Kerkai Attila

Az Andráshida csapata az NB III Nyugati-csoportjában a dicséretes 7. helyezést szerezte meg, de nyílt titok volt, hogy a klubnak szezon közben akadtak nehézségei. Főként a zavartalan működés tekintetében, s emiatt kellett a télen több játékost is elengedni a klubtól. Dobos Sándor vezetőedzővel beszéltünk, aki elmondta, hogy a nevezés megtörtént, az Andráshida tehát az NB III-ra készül. Az viszont még nem tisztázott, hogy a legutóbbi keretből kikkel számolhatnak, hiszen a ZTE FC-től többen is kölcsön szerepeltek náluk (Szegleti Gergely, Tóth Benjamin, Bíró András, Pajor Imre), s még nem tudni, hogy közülük kikre tart igényt a nyártól a ZTE FC, amelyhez szerződés köti őket.

Továbbá, információink szerint a város vezetésével is egyeztetnek, hogy milyen támogatásra számíthatnak a következő szezonra.

Fisli András (zöldben) hosszú évek után nem Hévízen kezdi a felkészülést. Fontos játékos távozik
Fotó: Szakony Attila

A megyei bajnok Hévíz SK is nevezett, de ez nem volt kérdéses a fürdővárosik részéről. Ellenben jelenleg még keresik az új szakvezetőt, hiszen - mint megírtuk - Lendvai Miklós nem hosszabbított a klubbal. Damina László, a Hévíz SK labdarúgó szakosztályának vezetője hértfői érdeklődésünkre elmondta: több szakemberrel tárgyalnak, s a hét közepén talán már megnevezhetik azt az edzőt, aki átveszi a csapat irányítását.

- Mindenképpen olyan edzőt szeretnénk, aki a klub filozófiájával azonosul. Nem csak zalai szakemberek vannak képben, de mi azt szeretnénk, ha a megyén belülről érkezne hozzánk - tette hozzá Damina László.

És még azt is: szeretnék, ha már a héten eldőlne ez a kérdés, hogy az új szakvezető minél előbb be tudjon kapcsolódni abba a folyamatba, ami az erősítési terveikkel kapcsolatos.

A szakosztály-vezető viszont arról is beszámolt, hogy vannak távozók az együttestől, bár ennek nem örülnek. Ami nem volt váratlan számukra, hogy Péntek Axel, Hetesi Patrik és Nagy Bendegúz egyetemi tanulmányaikat kezdik meg, így rájuk nem számíthatnak. Továbbmenve, a klubvezető tájékoztatása szerint Herbály Gábor eligazol és Karakai András is távozik. S van még egy játékos, aki alapembernek, sőt meghatározó játékosnak számított az évek során, de Fisli András is másutt folytatja, tudtuk meg a szakosztályvezetőtől.

A távozókat tehát valóban pótolni kell, ráadásul olyan labdarúgókról van szó, akik fontos tagjai voltak a csapatnak.

A Hévíz SK a felkészülésését július 6-án kezdi, s újra az NB III-ra, amit már régóta terveztek.

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!