Sport

2016.10.01. 18:31

NB III: nagy hévízi bravúr hazai pályán

Az NB III Nyugati-csoportjában szombaton a Hévíz Sk együttese bravúrt ért el: hazai pályán legyőzte az élbolyhoz tartozó Kaposvári Rákóczit. A Tarr Andráshida idegenben a sereghajtó Veszprém otthonában ért el 2-2-es döntetlent.

Zalai Hírlap Sport

Hévíz SK-Kaposvári Rákóczi 2-0 (1-0)

Hévíz, 200 néző. Jv.: Derdák M.

Hévíz: Jánosa - Horváth B., Keresztes, Szabó B., Rácz, Horváth M., Polareczki (Kovács Gy.), Horváth P. (Tóth G.), Szi, Fujsz, Pálfi (Nedelkó). Edző: Csáki László.

Gólszerzők: Polareczki (9.), Fujsz (59.).

A mérkőzés folyamán a kaposváriak birtokolták ugyan többet a labdát, de a kontrákra berendezkedő hazaiak végig kezükben tartották a mérkőzést. A 9. percben Polareczki emelte át 30 méterről a kapujából kint álló Somodit, majd a második félidőben egy gyors ellentámadást követően Kovács György indította nagyszerűen Fujsz Richárdot, aki rávezette a kapusra a labdát, majd kilőtte a hosszú sarkot. A vendégek az első félidőben 1-0-ás hazai vezetésnél két alkalommal is eltalálták a kapufát, ezen kívül azonban nem tudtak említésre méltó helyzetet kialakítani. A végig nagyobb akarattal játszó hévíziek teljes mértékben rászolgáltak a győzelemre.

A hévízi „zöldek” nagyszerű sikert értek el egy élcsapat ellen
Fotó: Pezzetta Umberto

Veszprém-Tarr Andráshida 2-2 (1-2)

Veszprém, 100 néző. Jv.: Kovács G.

Andráshida: Horváth M. - Horváth T., Horváth Dániel, Tóth L. (Kónya), Vittman Á., Kalamár, Kovács L., Szegleti, Baráth, Balla (Pesti), Marsai (Varga M.). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Ács (28.), Szabó L. (56.), illetve Marsai (11.), Horváth Dániel (26.).

A sereghajtó otthonában az Andráshida már vezetett 2-0-ra is, de gyorsan jött a szépítés, a második félidőben pedig egyenlítettek a házigazdák. A zalaiak 1-0-as vezetésüknél és 2-2-nél is kapufát lőttek, de az is hozzátartozik a találkozóhoz: a veszprémi egyenlítés után a hazaiak büntetőjét Horváth Márton kapus hárította. Vagyis, alakulhatott volna másként is a találkozó sorsa, mindenesetre az Andráshida idegenből azért elhozta az egyik pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!