Sport

2015.07.31. 12:47

NB III: Nehéz feladatot vállalt az Andráshida, de örülnek is neki

Zalaegerszeg - Visszatér a labdarúgó NB III mezőnyébe a Tarr Andráshida együttese, amely egy év kihagyás után készül újra a harmadik vonal rajtjára. Dobos sándor vezetőedző egyrészt örül az újbóli szereplésnek, másrészt óvatos és célként a bent maradást jelölte meg a vasárnapi, FTC II. elleni nyitány előtt.

Kerkai Attila

Egy esztendeje a már új rendszerű és csökkentett létszámú (azaz, erősebb) NB III-ban az Andráshida a Nyugati-csoportban az 5. helyen végzett, sőt nem sok hiányzott a dobogóhoz sem. Akkor a klub vezetése úgy döntött, hogy a további szereplés csak újabb szponzorok bevonásával lett volna belátható, s úgy döntöttek, hogy visszalépnek a megyei I. osztályba. Melyet az idén megnyert a Tarr Andráshida, és vállalta az NB III-as szereplést, többek között a megye labdarúgása érdekében is.

A csapatba néhányan visszatértek a korábban itt játszók közül, ezen változásokról már beszámoltunk. Az Andráshida vasárnap 17.30 órakor az FTC II. otthonában lép pályára, vagyis eljött a rajt ideje, így Dobos Sándor vezetőedzőt kérdeztük arról: milyen reményekkel várják az újabb NB III-as szereplést a Nyugati-csoportban.

- Intenzív volt ez a négy hét, amit a felkészülésre szántunk indította beszélgetésünket Dobos Sándor, amikor azt kérdeztük, nem volt-e túl rövid ez az időszak. Sőt, menet közben sem veszünk vissza a terhelésből, s fizikailag szeretnénk olyan állapotba kerülni, hogy kompenzáljük a rutinbeli különbségeket. Kicsit szűkös a keretünk, ezért ifiből szeretnénk még felhozni játékosokat. Gál Tibor és Bandics Ákos ugyan a keret tagja, azonban munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudnak annyit edzeni, mint korábban. Két rutinos játékosunkra emiatt jóval kevesebbet számíthatok, mint korábban. Rajtuk kívül még 17 fő alkotja a keretet, viszont közülük 8-9 játékosnak nincs semmilyen NB-s tapasztalata.

Major Máté, a Csesztreg elleni felkészülés során. Ő is azon visszatérő, akitől sokat várnak. Fotó: Katona Tibor

Mennyire kellett összecsiszolni a csapatot, vagy ez nem okozott gondot? Polareczki, Major, Kovács György és Mavolo is visszatérő.

- Valóban nem ismeretlen játékosokról van szó, ám vannak, akikkel korábban még sem játszottak együtt és ne feledjük, mentek is el. Sági András az egyikük, vele kapcsolatban nem számítottam arra, hogy máshol folytatja és a fiatalok közül is maradhattak volna páran. Szóval kell az összeérés időszakára is gondolni.

Voltak már NB III-asok, az új rendszerben is. Mennyivel másabb a harmadosztály, mint volt előtte?

- Semmivel, csak mi vagyunk most más csapat. Amikor a két évvel ezelőtti szezonban élcsapat voltunk, velünk volt egy Vittman, Jasarevic, Babos hármas. Az egy acélosabb csapat volt és eltelt két év is, ami főleg a korosabb játékosok, mint Török esetében lényeges. Egyértelműen a bentmaradás kiharcolását tűztem ki, az egy kellemes meglepetés lenne, ha előre is tudnánk tekintgetni.

A ZTE-től érkezett próbajátékosok tekintetében vannak külön elvárások?

- Nincsnek. Aki dolgozik és keményen teszi ezt, az segít és játszik. A visszatérő korábbi játékosainktól pedig egyértelműen húzószerepet várok. Szakmailag és minden tekintetben az lenne a jó, ha tartósan az NB III-ban tudnánk futballozni.

Vasárnap idegenben kezdenek, méghozzá az FTC II-vel. Nem ígérkezik könnyű dolguk...

- Mert nem is lesz az. Négy NB I-es csapat második együttese is nálunk szerepel, így erősebbnek érzem a Nyugati-csoportot a többinél. Ráadásul a sorsolásunk is olyan, hogy az első 6-7 fordulóban jönnek azok a csapatok, akik vélhetően a mezőny első felében végeznek. Mindenesetre bízok egy pozitív előjelű kezdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!