Sport

2017.07.24. 15:20

Négy év után újra övék a győzelem - 44. Móricz Kupa Nagykanizsán

NAGYKANIZSA - Vasárnap zárultak a 44. Móricz Kupa, a kiskanizsai utcák, terek kispályás labdarúgó tornájának küzdelmei és 2013 után ismét a Bajcsy-Zsilinszky út neve alatt szereplők győztek úgy, hogy a döntőben a Bajcsai utca (I) legénységét múlták felül.

Kühne László

Úgy alakult, hogy a zárójelben használt számot jelenleg nem is szükséges kitenni a Bajcsai esetében, hiszen kettes számú alakulat a felnőttek mezőnyében ezúttal már nem volt. Ugyanakkor a kupa elhódítása a kiskanizsai utca-focisták körében még mindig ranggal bír és ezt a győztesek is tudják.

- Tényleg örülünk, hogy Kiskanizsa talán leghosszabb útjának, utcájának neve kerülhet fel ismét a kupára, s ahogy döntőbeli ellenlábasunk, a Bajcsai, úgy mi is nagyon szeretjük ezt a versengést - fogalmazott a Bajcsy-Zsilinszky csapatvezetője, az idősebbik Póka Ferenc.

Az idei győztes Bajcsy-Zsilinszky utca csapata, amely 2013 után nyert ismét
Fotó: A szerző

Id. Póka már csak tudja, miről beszél - akinek ráadásul fia, az ifjabb Póka Ferenc ezúttal gólkirály lett a felnőtteknél - , hiszen például még jó húsz éve is számos kemény meccsnek volt részese a kiskanizsai városrész kispályás focitornájának keretében. Ha csak azt írjuk, hogy volt akkor bőven csontzene, bizony jó néhány esetben még finoman is fogalmaztunk...

Ezúttal viszont még a finálé is nagyon sima volt, hiszen a háromszoros győztes Bajcsai (I) csapatát 8-0-val múlta felül a Bajcsy-Zsilinszky...

- El kell ismerni, ezúttal tényleg jobb volt az ellenfelünk, gratulálok is nekik - mondta a Bajcsai irányítója, Ganzer Gyula. - Van egy olyan érzésem, amúgy sem mi vagyunk a legnépszerűbb együttes, ám ha szólok is dolgokért, az csak azért van, hogy próbáljunk mindenben következetesek lenni. Egyébként pedig a sportbarátság mindenek felett áll. Valóban jobban játszott most döntőbeli riválisunk, jól fel is készültek rá, hiszen amíg nekünk egy, nekik gyakorlatilag két soruk is volt a mindent eldöntő találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!