Sport

2016.09.27. 15:45

Négy újoncot avattak - Igen magabiztos sikerrel rajtolt a Vadmacskák együttese

Nagykanizsa - Győzelemmel rajtolt a női amatőr NB I-es kosárlabda bajnokságban a Kanizsai Vadmacskák SE együttese, mely a nyitányon a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát fogadta és győzte le végig vezetve, magabiztosan.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák SE - Dávid Kornél KA 76-48 (24-13, 15-10, 21-16, 15-9)

Női amatőr NB I-es kosárlabda-mérkőzés. Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Vadmacskák: Fuisz 24/6, Fekete 28/6, Hegyi 6/6, Zsámár 12, Bánhegyi 3. Csere: Gutai, Kovács R. 3, Kováts, Kötő, Sánta, Ács. Edző: Gábor Erzsébet.

Fekete Csilla rutinja és közel 30 pontja is kellett a győzelemhez Fotó: archív/Szakony Attila

A jelentősen megfiatalított kanizsaiak kiváló összpontosítással kezdték a mérkőzést, és a rutinos Fekete Csilla, valamint a 15 éves Zsámár Lili pontos távoli dobásaival az első negyed közepén már nyolc ponttal is vezettek. A játékrész végén még az ezúttal debütáló Kovács Rebeka is eredményes volt hazai oldalon, ami még biztosabb vezetést eredményezett. A második tíz percben továbbra is agresszíven védekeztek a hazaiak, a megszerzett labdákból pedig gyorsan sikerült kosarakat szerezniük. A fehérváriak hiába váltottak védekezést, ez a KVSE játékát nem zavarta meg, így újabb fiatal játékosuk, Kötő Luca mutatkozhatott be NB I-es amatőr kosárlabda mérkőzésen.

Nagyszünet után Zsámár és Fekete pontos dobásaival már húsz pont volt a két együttes között, az ellenfél zóna-védekezését türelmes és pontos játékkal sikerült átjátszani, s a harmadik játékrészben sem szakadt meg a debütálás-sorozat, akkor Sánta Sára lépett pályára. A záró felvonást Hegyi Vivien hármasa indította és a feljavuló Fuisz eredményessége révén már 27 ponttal vezetett a Vadmacskák. Jöhetett hát egy újabb újonc, Ács Lili személyében.

Gábor Erzsébet: Első hazai mérkőzésünkön agresszív védekezésünknek és koncentrált támadó játékunknak köszönhetően sikerült győzelemmel kezdeni az évadot. Rendkívül fiatal játékosaink pedig megilletődöttség nélkül játszottak, ami biztató a jövőre nézve.

Jók a zalaiak közül: Fekete, Fuisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!