Góczánné Tóth Zsuzsa és Bognár Szabolcs is duplázott fedettpályán

Négy zalai aranyérem a szenior atlétika ob-n

2014. március 18., 14:45 szerző: Kerkai Attila
komment
Zalaegerszeg - A fedettpályás atlétikai országos bajnokságok sorából a szenior korosztály képviselői sem maradtak ki az idén. A Zalaszám-ZAC „örökifjai” pedig nemcsak indultak, de jeleskedtek is az erőpróbán, hisz négy arannyal tértek haza.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Két héttel az év legrangosabb, és ráadásul hazai rendezésű versenye, a világbajnokság előtt főpróbát tartottak a rendezők és a szervezők is Budapesten, a SYMA Csarnokban. A fedett pályás szenior bajnokságon két Zalaszám-ZAC atléta képviselte Zalaegerszeget, és a megyét.

Bognár Szabolcs és Góczánné Tóth Zsuzsanna: két atléta, négy szám, négy aranyérem. Fotó: ZAC

A szenior Európa-bajnok, masters világbajnok Bognár Szabolcs gond nélkül hozta súlylökésben a győzelmet, 14,27 m-es dobással. Diszkoszvetésben sem riválisainak legyőzése jelentette számára a legnagyobb nehézséget, hanem az orkánerejű szél és az eső, de az irreális körülmények ellenére is biztató a 47,29 m-es eredménye két héttel a vb előtt. (Meg kell jegyezni: számaik sajátosságai miatt a dobóatléták télen is szabad ég alatt versengenek.)

Góczánné Tóth Zsuzsa is kitett magáért a fővárosi versenyen. A 60 méteres síkfutásban elért győzelmét (9,63 másodperc alatt ért célba) követte egy újabb, ugyanis a 200 m-es síkfutásban (35,00 mp) sem talált legyőzőre kategóriájában. Ezzel ő is duplázott az ob-n

A mini létszámú egerszegi küldöttség tehát négy aranyéremmel térhetett haza, és mindkét tagja jó hangulatban készülhet a közelgő világbajnokság küzdelmeire.

Kerkai Attila

2014. március 18., 14:45 szerző: Kerkai Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...