Sport

2017.01.06. 19:30

Nehéz meccsel nyitnak - A ZTE külső dobásain sok múlhat Jászberényben

Zalaegerszeg - Idei első mérkőzése előtt áll a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton (18.00) A Jászberény vendége lesz.

Kerkai Attila

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője nem csinált titkot belőle, hogy ő maga is nagyon nehéz találkozóra számít ma este.

- Idegenbeli mérkőzés következik, s noha a Jászberénynek nem túl jó a mérlege hazai pályán az élcsapatok ellen, azért a Körmendet legyőzte és szoros csatákat vívott a többiekkel is - mondta Bencze Tamás a találkozó előtt. - Öt légiósa van a berényieknek, ők a meghatározó emberek, közöttük van, akinek hullámzóbb a teljesítménye, viszont mindegyikük bármikor képes egy-egy meccsen 15-20 pontot hozni.

Szabó Zsolt (fehérben) harcol a palánk alatt a Szeged ellen Fotó: archív/Katona Tibor

A Jászberénynek az a Stevan Tot a szakvezetője, akivel a ZTE KK 1993 és 1996 között két bajnoki ezüstöt és egy Magyar Kupa-győzelmet ért el. E sikeres időszaknak Bencze Tamás is részese volt, s egykori edzőjének stílusjegyeit mostani együttesén is felfedezi.

- Stevan Tot a Jászberénynél is alkalmaz hasonló zónavédekezést, amit anno mi is - mondta. - Ez az ellenfelek többségét megzavarja és a Jászberény stílusa is hasonló, mint az akkori csapatunké. Pár játékos nagyobb szabadságot kap, a többiek ehhez igazodnak, de ezt nagyon fegyelmezetten teszik. Stabil védekezés jellemzi a Jászberényt, szóval akárhogy is nézzük, nagyon kemény meccs előtt állunk.

Ami pedig a ZTE KK-t illeti: mindenki egészséges, félniük pedig most sincs mitől az egerszegieknek.

- Túltettük magunkat már azokon a vereségeken, amelyeket nem kellett volna elszenvednünk, megvan csapatom önbizalma, s azt már bizonyítottuk, hogy bárhol, bárki ellen tudunk nyerni - hallottuk Bencze Tamástól. - Azért lenne fontos győznünk, mert ez céljaink eléréséhez, a legjobb nyolc közé jutáshoz fontos lépés lehet. Amennyiben a külső dobásaink megfelelőek lesznek, akkor szinte biztos, hogy nyerünk, mert a védekezésünkkel szerintem nem lesz gond. A külső dobások amúgy is döntőnek ígérkeznek, hiszen ebben a Jászberény is elég jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!