Sport

2016.11.25. 17:45

A ZTE FC vasárnap a Vác együttesét fogadja

Zalaegerszeg - Tavasz óta a ZTE FC labdarúgócsapata is tudja, hogy nem szabad a Vác alakulatát alábecsülni. Vasárnap 16 órától, az NB II 18. fordulójában ismét a Duna-partiak lesznek az egerszegiek vendégei.

Kerkai Attila

Márciusban a kiesés elől menekülő Vác a második helyen tanyázó ZTE FC vendégeként érte el a forduló meglepetését, hiszen az egerszegiek 2-0-s vezetése után végül a váciak 4-3-ra győztek. Mostanra Nagy Tibor együttese már korántsem az egyik kiesőjelölt, hiszen a középmezőny tagja. Öt ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a ZTE FC, így összességében az egerszegieknek igencsak koncentráltnak kell lenniük, ha nyerni szeretnének.

Márpedig ez a céljuk, és Csató Sándor vezetőedző is megerősítette ezt. Annál is inkább, mivel legutóbb, Csákváron két pontot hagyott együttese, s mindenképpen lépést akarnak tartani az élbollyal.

- A héten azért akadtak gondjaink, hiszen sok volt a sérült és a beteg - mondta Csató Sándor, a jelenleg 4. helyezett ZTE FC szakvezetője.

Daru Bence (fehér mezben) márciusban már a 6. percben betalált a Vác elleni összecsapáson Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

- A lábakban még benne volt a csákvári mély talaj, ahol Nagy Tamás bokája fordult alá, neki a játéka erősen kétséges. Ugyanígy az izomsérüléssel bajlódó Babatié is, Patvaros pedig beteg volt. Deutsch Bencére viszont biztosan nem számíthatok, hiszen sárga lapok miatt pihenni fog. Ám nem csak emiatt ígérkezik nehéz összecsapásnak a vasánapi, hanem mert a Vác egy fiatal csapat és idegenben is felvállalja a bátor játékot. Sokkal markánsabb együttesük van, mint tavaly, ám céljaink egyértelműek. Ha már felépítettünk valamit az ősz végére, hogy ott vagyunk a közvetlen élbolyban, nem szeretnénk ezt lerombolni.

A bizonytalanságok miatt a kezdőcsapat összetétele még nem állt össze teljesen, de vagyunk annyian a keretben, hogy el kell bírnunk az esetleges kiesők hiányát is. Ha úgy tudunk játszani, mint legutóbb Csákváron, akkor idehaza nem lehet gond, de ez egy másik meccs lesz, s ezt is figyelembe kell venni. Győzni akarunk, nem lehet vitás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!