Sport

2017.02.06. 19:50

Nem bírt a Göcsej a fővárosi Aramissal

Óriási küzdelmet hozott a férfi futsal NB I 15. fordulójának a rangadója a Göcsej SK-Aramis SE összecsapás. A vendégek a második félidőben pontosabban játszva megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Jóna István

Göcsej SK- Aramis SE 0-3 (0-0)

Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Tamási Péter (Vass I., Imrő J.)

Göcsej SK: Cserenyés, Tóth, Horváth D., Gugcsó, Apatini, csere: László, Szőke, Nagy, Gorjanácz, Koronczai edző: Bagó Gábor

Aramis SE: Soós, Sámson, Roni, Bognár, Pál, csere: Hegedüs, Büki, Szeghy, Boznánszky, Gál, Korozmán, Csopaki, Pethő, edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Roni, Csopaki, Cseri

A vendégeknél ott volt a kezdőben az előző szezonban még Egerszegen játszó Sámson Zoltán. A vendégek kezdtek lendületesebben és ez helyzetekben is megmutatkozott. Lassan vette fel a ritmust a Göcsej, de a kontráik veszélyt hordoztak. A 6. perc elején Nagy Gergő került ziccerbe, de a vendégek kapusa Soós Arnold bravúrral hárított.

A fővárosiak diktálták az iramot, míg a hazaiak jól védekeztek. A 9. percben Horváth Detre hagyott ki egy ziccert, majd Apatini suhintotta centikkel mellé a játékszert. A 11. percben Cseresnyés megvillantotta tehetségét és hárított egy ziccert. Lüktetett a játék, mindkét oldalon sorra jöttek a helyzetek, a kapusok állandó munkában voltak. Az utolsó percre a fővárosiak lehozták a kapusukat is, de nem sikerült előnyt kovácsolniuk az emberelőnyből.

A Göcsej taktikája a második félidőben sem változott, határozott védekezésből gyors támadásokat vezetni. Futószalagon jöttek a helyzetek mindkét oldalon, de valamivel a hazaiak voltak aktívabbak. A 26. percben Szőke vihette a kapusra, de lövés centikkel ment mellé. A 29. percben a félpályánál szerzett labdát az Aramis és az emberelőnyös szituációt Roni váltotta gólra (0-1). Próbált egyenlíteni a Göcsej, de egy újabb hibánál Csopaki növelte a vendégek előnyét (0-2).

Hazai oldalon kimaradt ziccer, míg a vendégoldalon újabb gól következett. A 33. percben Cseri lőtte ki jobb felsőt, megnyugtatóvá téve a vendégvezetést (0-3). A félidő hajrájában kapusát lehozva támadott a Göcsej a gólszerzés, szépítés reményében. A 37. percben Horváth Detre került helyzetbe, de lövése mindkét kapufát érintve a mezőnybe pattant. A Göcsej nagyon akart, de ez kevés volt a gólszerzéshez. A vendégek második félidei teljesítményük alapján megérdemelten vitték el a három pontot Zalaegerszegről.

Bagó Gábor: - Az első félidőben meg kellet volna nyernünk a meccset, hiszen rengeteg helyzetet hagytunk ki, amit ezen a szinten könyörtelenül kihasznált az Aramis.

Frank Tamás: - Úgy érzem végig irányítottuk a mérkőzést, bár fölényünk meddő volt. A második félidőre ellenfelünk elfáradt és az első gólunk után eldőlt a mérkőzés. Gratulálok a csapatnak, hogy nem kapott gólt.

A Göcsej SK-ra két hét szünet vár, majd február 27-én Dunaújvárosban látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!