Sport

2016.11.15. 17:55

Nem igazol a ZTE KK

Zalaegerszeg - Váratlannak is nevezhető, hogy a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatánál hétfőn Velkey János kérte szerződése felbontását, ám Bencze Tamás vezetőedző szerint más változás nem várható a keretben.

Kerkai Attila

Mint megírtuk, a ZTE KK 21 éves játékosa, Velkey János - ahogy erről maga az érintett is nyilatkozott - a több játéklehetőség miatt a távozás mellett döntött, s a B-csoportba veszi az irányt. Kedden a Keleti-csoportban szereplő DEAC bejelentette, hogy náluk folytatja a fiatal kosaras. Az egerszegiek rotációjából így kiesett egy játékos, s Bencze Tamást, a ZTE KK vezetőedzőjét kérdeztük egyrészt arról, hogy mennyire lepte meg játékosának döntése, másrészt tervezik-e pótolni igazolással a kosarast.

- Annyiban nem volt meglepetés a kérés, hogy a játékos ügynöke már két hete megkeresett bennünket, s elmondta, hogy van érdeklődés a B-csoportból Velkey iránt, de tájékoztatása szerint a játékos erről még nem tud - mondta el erről Bencze Tamás. - Mi akkor nemet mondtunk erre egészen a múlt hétig, amikor viszont már Jani is jelezte, hogy menni szeretne. Itt tartani pedig nincs értelme senkit, ha egyszer már megfordult a távozás gondolata a fejében. A több játéklehetőségről csak annyit: tavaly Velkey 15 percet játszott 20 évesen a magyar NB I-ben, ami nem sok ilyen fiatal kosarasnak adatik meg. Ráadásul nem egy kieső csapatban, hiszen az alapszakaszban harmadikak voltunk és a végén is az ötödik helyen zártunk.

Bencze Tamás minden játékosában bízik, s egyben örül: mégis csak két győztes meccs után vannak Fotó:  Katona Tibor

A mostani szezon első két találkozóján is közel az előző évi átlagát töltötte el a pályán, de a Körmend és a Szolnok elleni találkozók előtt sérüléssel bajlódott, edzéseket hagyott ki, a kevesebb játékperc ennek is betudható. Jani rendelkezik olyan tulajdonságokkal, melyek nem taníthatók, viszont vannak dolgok, amiket lehet fejleszteni, s e téren neki is lett volna még min dolgoznia. A helyére egyelőre nem tervezünk igazolni, hiszen Fekete Viktor hosszú sérülése után lassan visszatérhet, így ő, valamint Kis Raul léphet előrébb most a játéklehetőséget tekintve.

A keret tehát nem változik, s ahogy a szakvezető elmondta, egyelőre nem is fog. Ezzel arra is utalt, hogy a légiósok iránt él a bizalom, azzal együtt, hogy mindennel ők sem elégedettek.

- Drungilas és Norfleet a legutóbbi meccsen nem szerzett pontot, de előbbi játékos faultgondjai miatt csak keveset játszott, Norfleetnek viszont ez egy gyengén sikerült meccse volt - mondta Bencze Tamás. - Mi sem vagyunk elégedettek, Norfleet-tel is beszélgettünk arról, hogy többet várunk. Ám két idegenbeli győzelem után és egy rossz teljesítményt követően nem fogunk senki felett sem pálcát törni. Jönnek az újabb meccsek, melyeket bőven lehet bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!