Sport

2016.01.18. 20:17

Nem jött össze: a Göcsej SK sokat tett érte, de az FTC jutott tovább

Zalaegerszeg - A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját rendezték hétfőn, és a tét a Final Fourba jutás volt.

Kerkai Attila

A Ferencváros az első mérkőzésen 4-2-re nyert, így a Göcsej SK-nak három gól különbséggel kellett volna győznie a továbbjutáshoz, de nem sikerült mindez.

Göcsej SK- FTC Futsal-Fisher Klíma 4-4 (3-1)

Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv: Ábrahám T. (Vass, Dávid)

Göcsej SK: Balikó - Halmos, Borsi, Sámson, Horváth E. Csere: Cseresnyés, Horváth D.,Szabó, Kottán, Papp, Tóth, Nagy, Bogyó, László. Edző: Bagó Gábor. Gólszerzők: Papp, Borsi, Sámson, Szabó B., ill. Mészáros (2), Kertész, Andorka.

Nem hagyta hidegen az egerszegi szurkolókat a visszavágó, hiszen szépen megteltek a lelátók. Letámadással kezdtek a vendégek és próbálták kizökkenteni a ritmusából a hazai együttest. Az 5. percig kellett várni az első nagy vendéghelyzetig, ami egyből góllal végződött: a balról középre lőtt labdát Mészáros helyezte a jobb sarokba (0-1). A Göcsej feljött, a 8. percben Papp Tamás harcolt meg egy labdáért a vendéghatoson belül, szorított helyzetből a kapura lőtt, és a labda egy védőjátékosról a hálóba pattant (1-1).

Az egerszegiek játékosa, Tóth Zoltán elől szedi fel a labdát az FTC kapusa, Borsi Dávid
Fotó: Katona Tibor

A gól meghozta a hazaiak önbizalmát, és a 13. perc elején góllá érett a hazai fölény, amikor Borsi jobbról lőtt a hálóba (2-1). A 18. perc elején Balikó Milánnak kellett óriási helyzetben védeni, de az ellentámadásból jött az újabb Göcsej-gól. Sámson Zoltán lőtte a játékszert középről a hálóba (3-1). Az utolsó másodpercekben háromra növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Horváth E. mellélőtt.

Izgalmas második félidő ígérkezett, a Göcsej SK továbbjutásra állt, de a 22. percben egy kontra végén Kertész révén újra az FTC szerzett gólt (3-2). Fel volt adva a lecke a zalaiaknak, hiszen innentől már három góllal kellett volna nyerniük a továbblépéshez. Az FTC masszívan védekezett, nehéz volt így helyzethez jutni, és a 27. percben jött egy újabb kontra, aminek a végén Andorka egyenlített (3-3). A lélektani előny ezzel már egyértelműen a vendégek oldalán állt, és nem is akartak annál többet kockáztatni, mint ami szükséges. A Göcsej SK-nak ellenben mennie kellett előre, amiben benne volt a veszély, hogy újabb leindításból esetleg az FTC szerzi az újabb gólt. A 34. percben Mészáros pontosan egy ilyen akció végén a vezetést is megszerezte, amit végül Szabó egalizált ki (4-4), de az FTC örülhetett.

Az NB II Nyugati-csoportjában éllovas Fradi ugyanis 8-6-os összesítéssel jutott be a négyes döntőbe az NB I újonca, a Göcsej SK-val szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!