Sport

2016.05.30. 17:20

Nem pihennek Karoson - Nagyüzem van a nemzetközi sakkfesztiválon

Zalakaros - A fürdővárosban zajló XXXV. Zalakaros Sakkfesztiválon a mezőny mostanra már megismerhette magát. Magyarország legnagyobb sakkversenye szombaton zárul.

Kerkai Attila

Három forduló után a 113 főt számláló legerősebb, A-csoportban ketten szereztek három pontot: az indiai Aryan Chopra és a romániai Vajda Levente. A viadal nemzetköziségére jellemző, hogy 27 ország sakkozói ültek asztalokhoz és ha már India: a távoli országból húszan neveztek, köztük az idei női rapid sakk világbajnok Harika Dronavalli, aki a 2,5 pontosok népes táborát gyarapította három kör után.

Ahogy Horváth Ádám, a Z. Csuti-Hydrocomp SK versenyzője szintén 2,5 pontot szerzett. A magyar férfi nyílt bajnokság tavalyi győztese, vagyis a címvédő az idén is szeretne jó helyezést elérni.

A versenyek minden nap 15 órakor kezdődnek a Hotel Karos Spa-ban, illetve a B- , és C-csoportnak helyet biztosító Móra F. iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!