Sport

2017.07.18. 16:55

Németh Imre hét év után edzősködik újra Zalában

CSESZTREG Hét évvel utolsó hazai szerepvállalása után újra zalai labdarúgócsapatnál dolgozik Németh Imre. A Femat-Csesztreg megyei I. osztályú együttese már vele kezdte meg a felkészülését az újabb szezonra.

Kerkai Attila

A Lentiben élő Németh Imre ismert edző Zalában, és legutóbb a szomszédos Vas megyében, az Őriszentpéter csapatánál dolgozott. Ám volt ő élvonalbeli tréner is, igaz, nem nálunk, hanem Lendván, a szlovén I. ligában.

- A bajnokság után már nem volt titok, hogy én veszem át a csesztregi csapatot, és az évzárón be is mutattak az együttesnek - mondta el megkeresésünkre Németh Imre. - Hét év telt el azóta, hogy legutóbb zalai klubnál dolgoztam. Akkor a Lenti TE kispadja volt az enyém, aztán jött a Nafta Lendvánál két szezon, egy az élvonalban, egy pedig a másodikban.

- Közben viszont nem hagyta el a megyét, hiszen Lentiben él. Mi vonzotta most elsősorban, hogy elvállalta ezt a felkérést?

- Először is, nagyon sok barátom él Csesztregen és a térségben. Másrészt kihívás is, hogy ebben a megerősödött megyei bajnokságban a csesztregi hagyományoknak megfelelő csapatot alakítsunk ki. A futballnak itt Csesztregen mélyre nyúlnak a gyökerei, az infrastrukturális feltételek pedig rendben vannak, sőt, még magasabb szintű követelményeknek is megfelelnének. Jó közösségnek lehetek az edzője és az átigazolásoknál is fő szempont, hogy ez a közösség megmaradjon. Bár itt említem meg, hogy egy nagy veszteség érte az együttest, hiszen Pethő János Ausztriába igazolt.

Németh Imre: "Kihívás, hogy a megerősödött megyeiben a csesztregi hagyományoknak megfelelő csapatot alakítsunk ki" Fotó: zh

- Szavaiból az derül ki, hogy nem lesz nagy változás a csapatnál. Valóban?

- Azt a munkát, amit Csesztregen évtizedeken át Fentős Pál végzett, azt folytatni kívánjuk és én is ezt szeretném. Ezeket a hagyományokat ugyanis tisztelni kell. Nagy változás nem lesz, de egy-kettő azért akad. Ketten visszajönnek a csapathoz a korábbi játékosok közül, név szerint Pál Bálint és Herman Péter. Pesti Tamás a Lentikápolnától érkezik.

- A Nemesapáti, a Nagykanizsa és a Hévíz nem is titkoltan a bajnoki címre tör. A Csesztreget is mindig az aranyérem esélyeseként emlegették, és az is volt. Mi a cél az új szezonban?

- A cél egyértelműen az előző évek hagyományainak megfelelő szereplés kiharcolása. Nagyon kiélezett bajnokságra lehet számítani az első három helyek esetében, s ezt mi is látjuk. Valahol a dobogó környékén, vagy éppenséggel az érmekért zajló harcban szeretnénk résztvevők lenni. Annyi változás még lesz, hogy a szurkolók kérésére az eddigiekkel ellentétben nem szombaton, hanem vasárnap rendezzük a hazai mérkőzéseinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!