Sport

2015.08.31. 15:45

Németországi sikerek - Nemzetközi mezőnyben a ZVMK modellezői

Zalaegerszeg - A németországi Ilbesheimben vett részt modellező versenyeken a ZVMK két ifjúsági versenyzője, Farkas Mátyás és Tóth Balázs; valamint a felnőttek között Szteblák Tamás.

Kerkai Attila

A két viadal az Euro Challenge sorozat része volt. Tavaly Szteblák Tamás az ECH sorozatban bronzérmes volt, és az idei kiírásban is az első öt között található. A ZVMK két ifjúsági versenyzője ugyanakkor először mérette meg magát nemzetközi mezőnyben, számukra fontos volt a tapasztalatszerzési lehetőség. Zalai szempontból a hétvége igen sikeres volt.

Szombaton, a Dedalus kupán Szteblák Tamás döntőzött és az értékes második helyet szerezte meg. Szintén a döntőbe jutott Farkas Mátyás, aki megnyerte az ifjúságiak versenyét, Tóth Balázs pedig a negyedik helyen végzett.

Vasárnap, a 3. Europe Cup-on Szteblák Tamás és Tóth Balázs jutott a döntőbe. Szteblák ezúttal az 5. helyen zárt, Tóth viszont megnyerte az ifik versenyét, míg Farkas 5. lett. A nap végére jutott a csattanó, hiszen a felnőtt csapatversenyt a magyar csapat nyerte, melynek Szteblák Tamás is tagja volt. Szintén csapatgyőztes lett az ifi csapat, soraiban Tóth Balázzsal és és Farkas Mátyással.

Balról: Szteblák Tamás, Tóth Balázs és Farkas Mátyás. Fotó: ZVMK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!