Sport

2017.07.19. 18:16

Nemzeti bajnokság az Alsóerdőn

ZALAEGERSZEG - Vasárnap a hegyikerékpárosok nemzeti bajnoksága zárja le a megyeszékhelyi Restart Fesztivált az Alsóerdőn.

Varga Andor

A szervezők nevében Szabó Zoltán elmondta: az előzetes nevezések alapján 210-250 versenyzőt várnak Zalába.

- Legutóbb 2011-ben láthattunk vendégül ilyen szintű versenyt Egerszegen, és most törekszünk az annál is színvonalasabb rendezésre - fogalmazott. - Új nyomvonalat jelöltünk ki az Alsóerdőn a "nagyoknak", de ezenkívül kialakítottunk további négy nyomvonalat is, amelyeken utánpótlás viadalok lesznek.

A program 9 órakor tehetségkutató versennyel kezdődik, ezen 9 éves korig bárki elindulhat, akit érdekel a mountain bike. A korosztályos bajnoki versenyek (U9-től a Master3-ig, utóbbi az 50 év felettieké) 9.30-tól rajtolnak egymás után, az elit mezőnyt pedig 14 órára szólítják majd a startba. Az eredményhirdetést 17.10 órakor tartják majd, ekkor adják át a kerékpársportban olyannyira értékes, nemzeti szín bajnoki trikókat.

Melyekből juthat akár a házigazdáknak is: a megyeszékhelyi Femat-ZKSE színeiben 13 gyerek, illetve 6 felnőtt versenyző áll majd rajthoz. A visszajelzések szerint a hegyikerékpár hazai legjobbjai tiszteletüket teszik az erőpróbán - több csapat az elmúlt hetekben edzőtáborozott is Egerszegen a jó szereplés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!