Sport

2017.06.15. 18:00

Nemzetközi utcai kosárlabdatorna Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG - A megyeszékhelyen zárul a hazai 3x3 kosárlabda sportág nemzetközi versenyének a Decathlon B33 Tour-nak a három állomásos sorozata. Szombaton, a Zala Pláza parkolójában rendezik meg a színvonalas kosárlabda-bajnokság utolsó selejtezőjét.

Jóna István

A Tour megyeszékhelyi programjában, az Elite-kategória felnőtt nemzetközi versenyében szlovén, horvát, szerb, bosnyák, cseh, szlovák, észt és svéd csapat is szerepel a magyar 3x3 felnőtt és U23 férfi válogatott mellett. Az Elite-kategóriában ZKK néven (Lógár Bence, Vass Dominik, Kovács Kristóf, Kovács Martin) zalaegerszegi csapat is megméretteti magát a nemzetközi mezőnyben.

A férfi torna mellett itt rendezik a B33 Egyetemi Bajnokság országos döntőjét is 8-8 csapattal. A verseny 4 pályán zajlik majd, melyről érdemes tudni, hogy egy speciális műanyag borítású játéktér, ahol digitális eredményjelzés, támadóidő mellett két játékvezető koordinálja a játékosokat. A sportág népszerűségét jelzi, hogy a magyar női válogatott 2016-ban Eb-t nyert, míg a férfi válogatott tavaly hetedik lett a kínai 3x3 világbajnokságon, a friss bronzérmes Mohácsi Mátéval és Kerpel-Frónius Balázzsal, a ZTE KK játékosaival a soraiban.

 

A négy pályán egyszerre, folyamatosan zajlanak a mérkőzések. A program 11 órakor rövid megnyitóval kezdődik, és rossz idő esetén sem marad el a torna: eső esetén a Zalaegerszegi Jégcsarnokban lesznek felállítva a palánkok és a pályák. Egyébként Mohácsi Máté is meghívást kapott Csirke Ferenctől a felnőtt válogatott keretbe, így esély van rá, hogy a termi kosárlabda után idén is láthatjuk majd a ZTE KK csapatkapitányát a szabadtéri versenyeken is. A három állomásos Tour döntője július 1-én, Budapesten lesz, a győztesnek indulási lehetősége nyílik a prágai World Tour Master versenyen. A zalaegerszegi versenyről a legjobb négy csapat vehet részt majd a döntőn.

A 3x3 kosárlabdasport a NOB június 9-i ülését követően hivatalosan is bekerült az olimpiai programba, vagyis a következő, 2020-as nyári olimpián Tokióban már kétféle kosárlabda is lesz a sportágak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!