Sport

2017.03.20. 18:20

A Toriki KHKE karatékái Szekszárdon szerepeltek, de Eb és talán vb is vár rájuk

A Szekszárdon rendezett XXII. Széki Kupa karateversenyt a WKF szabályrendszerében tartották és 34 egyesület négyszáz versenyzője nevezett. A legnépesebb mezőny a kisiskolás korosztályokban jött össze.

Kerkai Attila

Magyarország legjobb utánpótlás csapatai neveztek az eseményre, köztük a zalaegerszegi Toriki KHKE. A megyeszékhelyi klub karatékái remekül teljesítettek, s hatfős csapatuk lehetett volna népesebb is Szekszárdon, ám két meghatározó versenyzőjük, Takács Virág Vivien és Vugrinecz Attila elhúzódó sérüléseik miatt nem vehettek részt a megmérettetésen. Ettől függetlenül a Toriki KHKE utánpótlás válogatott versenyzői gőzerővel készülnek a soron következő WUKF Európa-bajnokságra, melyet április elején Romániában rendeznek meg. Ezt követi májusban az SKDUN Európa-bajnokság Szerbiában, s mint megtudtuk, szeretnék, ha sikerülne a kvalifikáció a WKF világbajnokságra, mely októberben, Spanyolországban lesz.

Az eredményesen szerepelt fiatalok és Takács Ferenc edző
Fotó: Toriki KHKE

Ám visszatérve Szekszárdra, az egerszegiek jó eredményeket értek el és ez a viadal is a soron következő feladatokra történő felkészülésben segítette munkájukat.

A Toriki KHKE versenyzőinek eredményei. Forintos Fruzsina: 2. hely formagyakorlat (kadet), 2. hely formagyakorlat (junior), 3. hely küzdelem (kadet, -47kg). Gerencsér Bálint: 1. hely formagyakorlat (12-13 éves kcs.). Vida Réka: 3. hely küzdelem (kadet, +54 kg). Lakatos Noel Márk: 3. hely küzdelem (10-11 éves kcs.). Gerencsér Máté: 3. hely küzdelem (6-7 éves kcs.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!