Sport

2016.12.07. 16:25

Norfleet volt a soros - Hosszú távon nem jó negatív képet kialakítani...

Zalaegerszeg - Vasárnap visszatér a fővárosba a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttese, amely a keddi, Vasas elleni győztes meccs után a MAFC vendége lesz, de Adomas Drungilas eltiltása miatt nem szerepelhet. A keddi siker mellett ez jelenti a veszteséget a zalaiak számára.

Kerkai Attila

Egy biztos, nem a tucatmeccsek kategóriájába tartozott a Vasas-ZTE KK (87-96) összecsapás, melyen az újonc fővárosiak alaposan megnehezítették az esélyesebb egerszegiek dolgát. Ha jól számoltuk, akkor öt technikai hibát is kiosztottak a játékvezetők, kettő ezek közül Adomas Drungilasnak, a ZTE KK légiósának járt , akit így kiállítottak és automatikusan kiírta magát a következő mérkőzés, vagyis a vasárnapi MAFC elleni idegenbeli fellépésről.

A mérkőzésen egy párhuzamos meccs is zajlott a zalai szurkolók egy csoportja és a Vasas centere, AJ Pacher között. Az, hogy ki kezdte, most is kulcskérdés, mindenesetre van tanulsága az esetnek. Méghozzá az: bárhogy is történt - vagyis, a ki kezdte... - hosszú távon nem fog működni, hogy a ZTE szurkolói közül páran folyamatosan kórusban szidalmazzák az ellenfél egy játékosát, akár itthon, akár idegenben.

Itt kezdődött: Drungilas (balról) és Thompson közül elsőként utóbbit fegyelmezték technikaival. Drungilast később kiállították
Fotó: Szekeres Péter

Ezúttal is lehetséges, hogy büntetést von maga után ez az eset, még akkor is, ha a hírek szerint a Vasas is vizsgálja játékosa, Pacher viselkedését, aki a szünetben még oda is ment a zalai táborhoz, s a biztonságiaknak kellett rendet tenni. Stárics Kornélt, a ZTE KK ügyvezetőjét arról kérdeztük: kaptak-e jelzést az ügy kivizsgálásáról.

- Egyelőre erről nem tudok, de biztosan benne lesz az ellenőri jelentésben. Ami számunkra kellemetlen, hogy néhány szimpatizánsunk viselkedése miatt kialakulhat rólunk egy negatív kép, pedig szurkolóink többsége nem ilyen. És a klubnak is kellemetlen ez, mert végre visszakerültünk a térképre, s nem lenne jó, ha nem csak a játékunkról esne szó - mondta Stárics Kornél.

Egyébként jó kis meccset játszott a két csapat, izgalmas volt végig. És hogy a játékról se feledkezzünk meg: Julien Norfleet, a ZTE KK amerikai kosarasa döntő pillanatokban villant és döntő része volt a sikerben a végül 26 pontig jutó kosarasnak.

- Egyszerűen most rajtam volt a sor, hiszen eddig mindig más-más csapattársamnak jött ki a lépés a meccseken - jegyezte meg a találkozó után szerényen Norfleet, amikor a teljesítményéről kérdezték. - Ezért is jó csapat a miénk, mert mindig akad valaki, aki a hátára tudja venni az együttest. Társaimnak is jár a dicséret, hiszen sok üres helyzetet tudtak teremteni számomra.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!