Sport

2017.05.12. 17:10

A ZTE FC az életéért küzdő Cigánd vendége lesz

ZALAEGERSZEG - Már csak négy forduló van hátra a labdarúgó NB II 2016-2017. évi sorozatából, s a ZTE FC vasárnap (17.30) a kiesés ellen harcoló Cigánd SE vendége lesz. Az egerszegiek legutóbbi két győzelmüknek köszönhetően a korábbiaknál sokkal jobb hangulatban várhatják az újabb mérkőzésüket.

Kerkai Attila

Győzelem a Békéscsaba, majd a SZEOL SC ellen és a ZTE FC-nek máris újra van esélye arra, hogy minimális célkitűzését, vagyis a 6. helyezést elérje. Ehhez viszont már nem lehet sokat hibáznia. A Cigánd jelenleg az utolsó előtti, s bár matematikailag még van esélye kiharcolni a bent maradást, ám erősen kérdéses, hogy a gyakorlatban mindez sikerül-e majd neki.

A ZTE FC-nél a múlt héten komoly bejelentésekre került sor: a nyártól Zoran Spisljak veszi át a csapatot, de a jelenlegi szakvezető, Csató Sándor szintén a stábban marad. A játékosok szempontjából cseppet sem mellékes tehát, hogy milyen teljesítményt nyújtanak a hátralévő mérkőzéseken, hiszen az új szakvezető ezeken a találkozókon már olyan szemmel is nézi majd a csapatot, hogy kikre számít a jövőben. Csató Sándor pedig a legtöbbet akarja kihozni az együttesből.

Fotó: Pezzetta Umberto

- Örülök, hogy a klub vezetői elismerték a munkámat azzal, hogy marasztalnak - mondta Csató Sándor. - Tudtam, hogy nehéz év lesz, és kevesen vállalták volna be, hogy ennyi fiatalt építsenek be a csapatba. A munka mellett a pro-licenszes tanfolyamra is jelentkeztem, remélem helyet kapok benne, hiszen szeretném magam képezni. Ám ez még a jövő, hiszen jelenben is van feladat. Kétszer nyertünk, nem kérdéses, hogy harmadszor is jó lenne három pontot szereznünk. Viszont olyan ellenfelünk lesz vasárnap, amely az életéért küzd és az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni. A keretünk annyiban változott, hogy Kretz bokasérülés miatt ezen a héten még pihen, Pauditsot csütörtökön műtötték, Ágoston és Ekker pedig a héten érettségizett. Vannak kisebb nagyobb problémák, de erős kerettel tudunk Cigándra utazni. Kétszer sikerült kapott gól nélkül zárni a mérkőzésünket, abban bízom, hogy ezt a sorozatot is folytatni tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!