Sport

2017.05.11. 17:40

Nyerőember akadt több is a ZTE KK csapatában

Tökéletesen visszaadta minden jellemzőjét a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a rájátszás nyitóköre. És ezzel mind a négy találkozóra gondolunk, hiszen akadt pályaelőny vesztés, vagy éppen hosszabbításos meccs. Zalaegerszeg kimaradt ebből, hiszen győzött a Zalakerámia-ZTE KK a Szolnok ellen és 1-0-ra vezet a párharcban.

Kerkai Attila

Zalai szempontból a legfontosabb információ éppenséggel ez az utóbbi mondat. A ZTE KK óriási csatában védte meg pályaelőnyét a Szolnok 79-76-os legyőzésével, de ahogy várni lehetett, nem mindennapi izgalmakat tartogatott a találkozó. Ahogy tudósításunkban is írtuk, az utolsó pillanatig nyílt volt, ki nyeri meg a mérkőzést. Mert volt, hogy már szinte kézben érezhette sikerét a ZTE KK, aztán úgy tűnt, hogy a Szolnok kerül nyeregbe, ráadásul az utolsó percbe is sűrűsödött ezekből a fordulatokból.

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője dicsérte saját csapatát és dicsérte a nézőket, mert szerinte nélkülük nem lehetett volna nyerni.

- Volt nyerőemberünk a csapatban, nem is egy, a fiúk nagyon akarták a sikert - mondta a zalai szakvezető. - Hozzátenném azt is, hogy korrekt bíráskodást láthattunk ezen a találkozón és nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. A mérkőzés elején sokat hibáztunk, de jól védekeztünk annak ellenére is, hogy a Szolnok jól dobott. Abban bíztunk, hogy a második félidőben nem lesz ennyire hatékony a vendégcsapat távolról, sajnos a mi dobóformánk sem javult fel látványosan. Mohácsi és Norfleet hármasa a végén nagyon sokat segített.

Mohácsi Máté, a ZTE KK csapatkapitánya akkor dobott tehát kosarat (és egy duplát is), amikor nagyon kellett.

- Valóban nagyon fontos volt ez a két sikeres dobás, nem gondolom, hogy csak ezek miatt nyertünk, de átlendítette a csapatot egy holtponton. Örülök, hogy bejött a végén ez a pár dobás, mert korábban gyatrán dobtunk, de mint a példa is mutatja, amikor kellett, a csapatnak a helyén volt a szíve - fogalmazott Mohácsi Máté.

A másik oldalon a ZTE-nevelés Tóth Ádám nagyot küzdött, jól játszott, de társaival ő is vesztesen hagyta el Zalaegerszeget. Nem is akarta túlragozni a mérkőzést, amikor megszólítottuk.

- Nem vitás, hogy ez egy kiélezett mérkőzés volt - mondta a ZTE szurkolók között ma is népszerű kosaras. - Az elején mindkét csapat gyengén kezdett, a végén megérdemelten nyert a ZTE. Azonban azt is láttuk, hogy abszolút kétesélyes volt ennek a mérkőzésnek is a végkimenetele, szombaton odahaza szerintem nyerni fogunk.

A három győzelemig tartó párharc szombati, második találkozója egyébként 16 órakor kezdődik Szolnokon, hiszen ezt a találkozót közvetíti a televízió.

Ami pedig az első negyeddöntős kör többi mérkőzését illeti... Igen, sokszor elhangzik, hogy a rájátszás már más műfaj, így a PVSK körmendi sikerével mindjárt el is vette a pályaelőnyt a vasiaktól. Aztán az alapszakasz-győztes Alba Fehérvár is csak a hosszabbításban győzött a 8. helyre éppen csak beért Kecskemét ellen, de a szombathelyi Falco is csak az utolsó két percben tudta bebiztosítani a sikerét a Kaposvárral szemben.

Vagyis, borítékolható, hogy lesznek itt még izgalmak, és még csak az első negyeddöntős kör ment le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!