Sport

2013.03.30. 14:02

Nyert a ZTE FC és Sebők is betalált

Kapóra jött a lehetőség a ZTE FC és a Lenti TE labdarúgó csapatai számára, így szombaton egymás ellen mérkőztek meg az egerszegi műfüves pályán. Persze, az elmaradt bajnoki találkozót az összecsapás nem pótolhatta, de legalább játszottak, s ez volt fontos. Az NB II-es ZTE FC nyert, de a megyei I. osztályban második Lenti is megtette a magáét.

Kerkai Attila

ZTE FC -  Lenti TE 7-2 (3-1)

Zalaegerszeg, 151 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE FC. I. félidő: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Budovinszky, Simonfalvi - Sluka, Kocsis - Seye, Grbic, Frizoni - Pavicevic. II. félidő: Penksa - Pál D., Máté, Kovács G., Nagy Z. - Vágó, Tiskevic - Szegleti, Babos, Hajdú - Bíró.

Lenti TE: Balogh (Papp) – Fehér, Czigány (Pozsgai), Balla, Kancsal – Kozári, Kondákor (Nedelkó), Kiss K. (Szabó D.) – Takács, Sebők J., Orbán.

Fotó: Pezzetta Umberto

A pályák használhatatlansága miatt  egy sor labdarúgó-mérkőzés marad el ezen a hét végén is a megyében, így a ZTE FC és a Lenti TE is mérkőzés nélkül maradt volna -  ha nem egyezik meg a két klub az egymás elleni játékban. Alighanem  mindkét fél örült a lehetőégnek, de  nem  is  kellett találgatni: úgy  a lentiek, mint az  egerszegiek   is megfogalmazták ezt. A találkozón az első félidőben a ZTE már vezetett 3-0-ra is, amikor egy szép akció végén Orbán szépített. Az egerszegiek a szünetben teljes sort cseréltek,  hiszen a hét elején érkezett új vezetőedző, Simon Antal mindenkit szeretett volna nem csak edzésen, hanem mérkőzésen is játékban  látni. A Lentinél erre  - mármint teljes sorcserére -  nem volt lehetőség, de a vendégek így is megtettek mindent:  edzőjük, Hermán István mindvégig a jó játékra ösztönözte  játékosait.  A ZTE FC aztán  újabb gólokat szerzett, de  a Lenti is betalált még, amikor büntetőből Sebők József  volt eredményes. Sebők, hogy  még „pikánsabbá” tette egykori csapatának ezt a találatot, megjegyezte:   „Erre vártam vagy öt éve ”.  Persze, jól  hallhatóan, ami nem is annyira a ZTE-nek szólt, inkább Simon Antalnak. Annak idején, amikor a zalaiak mostani mestere korábban szintén az egerszegiek vezetőedzője volt,  Debrecenben nem engedte pályára lépni például Sebőköt sem, ugyanis a  találkozót megelőző este a takarodó idején még nem volt a szobájában. Nem sokkal később  a  ZTE FC, Simon Antal és Sebők József útjai is elváltak, s most Egerszege újra „összeértek” Mindenesetre nem kell véresen komolyan venni a szituációt, mert szó  sem volt ellenséges hangulatról. Sőt,  Sebők megjegyzése is inkább jó poénként lett elkönyvelve, s maga a játékos is inkább arról beszélt, hogy jó volt egyet játszani.

- Szerintem a körülményekhez képest jó mérkőzés volt  -  ezt már a lefújást követően Sebők József mondta, amikor néhány szót váltottunk vele. – Kicsit sok gólt kaptunk, de inkább a srácoknak volt élmény ez a mai mérkőzés, hiszen a ZTE FC ellen játszottunk, amely ugyan most NB II-es,  de a  presztízse azért még bőven megvan.

 

Gólszerzők: Pavicevic (2), Seye, Tiskevic, Vágó, Hajdú, Bíró, illetve Orbán, Sebők J. (11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!