Sport

2017.02.18. 19:45

Nyitány Siófokon, a ZTE pontokat akar

Rajtol a labdarúgó NB II-es bajnokság is, a tavaszi idény nyitótalálkozóit vasárnap rendezik. A ZTE FC vasárnap (14.00) Siófokra látogat, ahol nem lesz könnyű dolga.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese nem túl jó előjelekkel készül Siófokra, hiszen a betegség és a sérüléshullám, amely már az ősszel utolérte a csapatot, továbbra sem kerülte el...

Többek között emiatt áll Csató Sándor együttese a 9. helyen, hiszen az ősz utolsó négy mérkőzésén a csapat mindössze egy pontot szerzett. Sorra dőltek ki az alapemberek a csapatból, az ő hiányukat pedig nem sikerült megoldani. Az ősz nagy részében viszont dobogón állt a csapat, szorosan tapadt a mindenkori éllovasra. Jelenleg 9 ponttal van lemaradva az élen álló Puskás FC-től, és nyolccal a második, vagyis feljutó helyen tanyázó Soroksártól. A távolság tehát nem túl nagy, viszont a mezőny nagyon sűrű, ezért van nagy jelentősége minden pontnak.

A ZTE FC ősszel 4:1-re verte hazai pályán a Siófokot. A legutolsó siófoki találkozón viszont 2015 szeptemberében 1:0-ra nyertek a Balaton-partiak. Képünk ezen a mérkőzésen készült: Nagy Tamás tartja meg a labdát az őt támadó siófoki játékosok között

Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője továbbra sem számíthat a keret minden tagjára, és ez okozza számára a legnagyobb gondot. Patvaros Zsolt ősz végi sérülését (derékfájdalmak) továbbra sem heverte ki, rajta kívül pedig most legfőképp a betegségek tizedelték meg a csapatot. Négyen-öten is az ágyat nyomták a héten lázasan, az csak vasárnap derül ki, hogy közülük ki játszhat.

Az aktuális ellenfél, a Siófok a 14. helyen áll, hét ponttal (23) kevesebbet gyűjtve, mint a ZTE FC. A Balaton-partiaknál egy héttel a rajt előtt lecserélték a szakmai stábot. Goran Kopunovicék távoztak, a csapat élére pedig a Videotontól érkező Disztl László került. A Siófok keretében szinte alig volt mozgás a télen, érkezett a Győrtől Lázár Zsolt, és ha igaz, akkor az utolsó pillanatban beesett a Vasastól távozó Czvitkovics Péter, a héten már a Siófokkal edzett. Ha ő játszik a ZTE FC ellen, az minden bizonnyal nagyot segíthet a balatoniaknak, de persze kérdéses, hogy a kiváló középpályás mennyire tudott beilleszkedni ennyi idő alatt.

A ZTE FC-nél a cél egyértelmű: leginkább pontokat akarnak szerezni vasárnap, de semmiképpen nem szeretnének üres kézzel hazatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!