Sport

2016.09.22. 14:35

Zalalövőn új edző van, Ostrom János lemondott

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztály 7. fordulójában ismét főszereplő lehet a Gellénháza együttese. Újabb rangadót játszanak Odonics Péterék, ezúttal otthon, a Nagykanizsa ellen. Zalalövőn új edző ül a kispadon, ugyanis Ostrom János lemondott.

Bóbics László

- Nagyszerű mérkőzést játszottunk Nemesapátiban, ahol két jól felkészített csapat nagy küzdelmét hozta az összecsapás - jelentette ki Bencze Péter, a Gellénháza edzője - A találkozónak volt egy fordulópontja, a hazaiak 1-0-s vezetésüknél 11-est hibáztak. Az ellentámadásból gólt rúgtunk.

- Odonics Péter, a gólszerző egyre meghatározóbb alakja lesz a Gellénháza együttesének.

- Mi mindig csapatban gondolkodunk, s Péter egy meghatározó alakja ennek a gárdának - folytatta ezzel Bencze Péter. - Kifejezett center, jól tartja meg a labdát, és a döntő pillanatokban fontos gólokat rúg. Így volt ez a hét végén is. Nemcsak őt, de a többieket is dicséret illeti. A hét végén újabb nehéz feladat vár ránk, hiszen a listavezető Nagykanizsa lesz a vendégünk. Mindkét gárda Magyar Kupa meccset játszott hétközben. Mi az NB III-as Dunaharasztitól 1-0-ra kikaptunk. A mérkőzés hajrájában fölényt harcoltunk ki, de ezt nem tudtuk gólra váltani. Szombaton fontos szerepe lesz az akarati tényezőknek. A megyei bajnokságban szereplő játékosok életében meglehetősen ritka, hogy 2-3 nap eltéréssel fontos tétmeccset játszanak. A mi gárdánk kellően motivált, remélem az lesz ezúttal is, és szeretnénk megnyerni ezt a fontos találkozót, s akkor továbbra is ott tudnánk maradni a szűk élbolyban.

Odonics Péter (fehérben) fejeli el a labdát a Dunaharaszti elleni találkozón. A gellénházi játékost edzője is dicséri, hiszen egyre jobb formába kerül, ráadásul újabb fontos találkozók jönnek
Fotó: Pezzetta Umberto

- Az elmúlt hét végén a Zalaszentgrót elleni mérkőzés nehezen indult, de összességében megérdemelten, 4-0-ra nyertünk - jelentette ki Gombos Zsolt, a nagykanizsaiak trénere. - A szerdai Magyar Kupa meccset viszont csalódásként éltem meg, de nemcsak én, hanem a játékosok is. Mezőnyben jól játszottunk, gólhelyzeteink is voltak, ám az ajtó-ablak ziccereket kihagytuk. Inkább koncentrációs problémát látok, mint képességbelit. Azt viszont le kell szögezni, hogy megyei szinten jó keretünk van, és sorozatban nem tehetjük meg azt, hogy 6-8 helyzetből csak egyet-kettőt váltunk gólra. Ennek a levét ittuk az MK-meccsen is. Százhúsz percig játszottunk, s mindemellett az 1-1-es eredmény után még a büntetőpárbajban is rontottunk. Szombaton szeretnénk kiküszöbölni a csorbát, de különben is van törleszteni valónk. Tavaly a Gellénháza oda-vissza legyőzött bennünket. Még egyszer ezt nem szeretnénk, kulcsfontosságú lesz, hogy az adódó lehetőségeinkkel hogyan tudunk sáfárkodni. Ha javul az arány, akkor folytatni tudjuk a jó bajnoki menetelésünket.

Szepetneken is rangadót játszanak, az előző körben szabadnapos hazaiak a Zalalövőt fogadják, ráadásul új edzővel a kispadon.

- Közel hat éve irányítom a szakmai munkát, új impulzusok kellenek a csapatnak - jelentette ki a távozó Ostrom János, aki a sportegyesületi elnökségről természetesen nem köszön le, az utánpótlásnál is dolgozik, és az új tréner munkájában is segít majd. - Már a nyáron megfogalmazódott bennem ez a kérdés, de akkor nem akartam, hogy szétszedjék a csapatot, miközben én is távozom. Jól szerepeltünk, de a türjei vereséget egyszerűen nem tudom megmagyarázni magamnak. A mezőny legjobb együtteseit legyőzzük, aztán az egyik újonc otthonában nagyszerűen játszunk az első félidőben, de a meccs végén simán kikapunk. Ekkor határoztam el, hogy elköszönök, és Vörös Istvánt kértem fel trénernek. Régebb óta ismerem, nem egy nap alatt találtam ki, hogy ki legyen helyettem. Egyelőre ebben a szezonban állapodtunk meg, s ha megtalálja a fiúkkal a közös hangot, akkor hosszabb távon is nálunk dolgozik majd.

Az új trénert is elértük, aki a szomszédos megyéből érkezik.

- Vas megyei lévén a Haladás ifjúsági csapatában kezdtem focizni - mondta Vörös István, a Zalalövő új trénere. - Végigjártam a szamárlétrát, játszottam öt évet Ausztriában, később edzősködtem, az elmúlt időkben a nádasdi utánpótlást koordináltam. Zalalövőn a keddi edzésen már ott voltam, jó összetételű, erős gárda. Az új seprű, jól seper elvvel szeretnénk kezdeni. Jó lenne az információink szerint remek játékosokból álló Szepetnek otthonában nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!