Sport

2017.07.02. 16:50

Ősztől Horváth Zsófia lesz a ZTE NKK másodedzője

ZALAEGERSZEG Huszonnégy éves profi játékospályafutás után Horváth Zsófia az új szezonban már másodedzőként ül majd le a ZTE NKK kispadjára.

Jóna István

Az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett a ZTE NKK női kosárlabdacsapata az élvonalban. Gáspár Dávid vezetőedző debütáló éve a vezetők szerint is jól sikerült. A következő, 2017/2018-as szezonra már két külföldi és egy magyar igazolása is van a csapatnak. A szakmai munkában viszont változás történt, ugyanis a profi pályafutásával felhagyó, korábbi válogatott játékos, Horváth Zsófia másodedzőként folytatja a csapatnál. A zalaiak trénerének korábbi segítője, Bukics Zsolt a győri férfi kosárlabdacsapathoz szerződött, ahol az U20-as csapat edzője és a felnőtt csapat másodedzője lesz.

Horváth Zsófiát új szerepköréről kérdeztük.

- A hatodik évemet töltöttem ki Zalaegerszegen, és az elmúlt volt a negyedik szezon sorozatban, aminek úgy mentem neki, hogy ez lehet az utolsó - kezdte a kiváló center. - Úgy készültem, hogy ha valóban eljön a búcsú pillanata, jó érzésekkel tudjam lezárni a pályafutásomat. Nagyon hosszú és nagyon szép időszak volt. Csak azt kívánhatom mindenkinek, hogy hozzám hasonlóan hosszú és szép éveket élhessen meg játékosként, majd saját, szabad akaratából, és ne mondjuk egy sérülés okozta kényszer miatt dönthessen a visszavonulásról. Nagyjából mindent elértem, amit szerettem volna. Nagyon sok mindent éltem meg és értem el itt a ZTE NKK-nál is.

A kiváló játékos elmondta: a bejelentése után nagyon jóleső érzés volt, hogy felkérték másodedzőnek - de egyben sokkoló is volt számára.

Horváth Zsófia keresi a játszótársat hatodik zalaegerszegi idényében. Az első labdás edzéseket már ő tartja Fotó: archív/PU

- Tóth László ügyvezető és Gáspár Dávid vezetőedző jelezte, hogy számítanának rám a csapat mellett - folytatta. - Az elmúlt években már besegítettem az utánpótláscsapatoknál és szívesen dolgoztam volna továbbra is a fiatalokkal. De nem erre kértek fel, hanem egy egész más feladatra, ami pozitív impulzus volt számomra. És némi gondolkodás után, hallgatva a belső hangra, szívesen fogadtam el a felkérést.

Az újonnan kinevezett másodedző konkrét feladatairól is érdeklődtünk.

- Előzetesen jelezték felém, hogy át kell állnom a sötét oldalra ... A viccet félretéve: már az első évben komoly szerepet szánnak nekem a vezetők. Egy korosztály vagyunk Gáspár Dáviddal, és a szemléletünk is nagyon sok mindenben azonos, de mivel én most fejezem be a pályafutásomat, talán a játékosok lelki világának megértésében és ezáltal a csapatépítésben is tudok majd segíteni. Rögtön be is dobnak a mélyvízbe, mivel Dávid augusztus elején még az U20-as válogatottnál fog dolgozni, ezért az én feladatom lesz a labdás edzések megtartása. A szezon alatt az ellenfél felmérése, a játékos- és játékelemzések, valamint a saját figuráink kialakítása szerepel a feladataim között.

Gáspár Dávid elmondása szerint nagyon várja a közös munkát az új másodedzővel. Elárulta azt is, hogy tervbe vették amatőr NB I/B-s csapat indítását is, melynek Zsófi lenne a vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!