Sport

2016.06.28. 17:40

Öt szenior arany Zalába - A kánikula sem fogott ki az ob-n az örökifjú atlétákon

Zalaegerszeg - Alaposan befűtöttek a szenior atléták országos bajnokságán az égiek, de az indulók sportág iránti szenvedélye erősebb volt a kánikulánál. Így voltak ezzel a Zalaszám-ZAC szeniorjai is, akik taroltak az ob-n, de jutott aranyérem a Keszthelyi VDSE-nek is.

Kerkai Attila

A megyeszékhelyi Zalaszám-ZAC jelenleg versenyképes örökifjú sportolói közül öten is megmérethették magukat a 2016. évi országos szenior bajnokságon.

Közülük Góczánné Tóth Zsuzsa a hagyományos, 100 méteres síkfutásban elért győzelmével melegített (15,71 másodperc), majd egy óra múlva a 200 m-es síkfutásban megszerzett második aranyéremmel fogadhatta az újabb gratulációkat a dobogó tetején (időeredménye: 39,92 mp). Góczánné Tóth Zsuzsa országos bajnoki aranyérmeinek száma egyébként lassan eléri a két tucatot.

Némethné Kaszás Judit a keszthelyiek képviseletében nyert gerelyhajító aranyat Fotó: ZAC, KVDSE

Ők szerezték a ZAC érmeit (balról): Balázs Erik, Takácsné Bondor Krisztina, Góczánné Tóth Zsuzsa, Takács László és Bognár Szabolcs

Idei két elsőségét megirigyelve pedig nem sokkal később győztesként ért célba klubtársa, az egykori válogatott gyaloglónő, Takácsné Bondor Krisztina is, miután az 5 km-es távot 31:20 perc alatt teljesítette. Férje, Takács László jobban megszenvedett a nagy forróságban az 5 km-es gyaloglásban elért ezüstéremért, ideje 38:02 perc.

A dobópályán Bognár Szabolcs úgymond hozta a kötelezőt : a diszkoszt 46,82 métrre röpítette a ZAC edző-versenyzője. Az ob végére élete újabb szenior bajnoki ezüstérmét nyerte gerelyhajításban Balázs Erik, aki 36,22 métert ért el ebben a számban.

A Zalaszám-ZAC ötfős küldöttségének mérlege így 4 arany- és 2 ezüstérem.

Egyedüli keszthelyi indulóként vett részt a szenior országos bajnokságon a KVDSE versenyzője és edzője, Némethné Kaszás Judit. A gerelyhajításban indult Balaton-parti sportolónő 28,75 méteres dobásával korosztályában szintén országos bajnoki címet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!