Sport

2015.08.27. 10:25

Pályán az utánpótlás: győztes ZTE-csapatok

Zalaegerszeg - Teljes egerszegi sikert hozott az utánpótlás labdarúgó bajnokságok kiemelt osztályaiban a ZTE FC csapatainak bemutatkozása: a zalaiak három fronton is legyőzték a Kaposvárt.

Kerkai Attila

A kiemelt bajnokságba vissztérő ZTE FC csapata(i) a Kaposvár ellen kezdték meg az U19, U17 és U16-os bajnokságot és mindhárom együttes győzött.

U19-es bajnokág:

Kaposvári Rákóczi–ZTE FC 1-2 (1-1)

ZTE FC: Horváth B. – Bedő, Szabó, Rózsa, Kulcsár – Horváth D., Hegedűs, Ekker (Gábor L.), Végh G. (Doszpoth) – Fujsz R., Gottfried (Kollár). Edző: Molnár Balázs.

Molnár Balázs így értékelt: „Két hasonló képességű csapat találkozott. Jó és kellően agresszív játékot hozott a találkozó, sikerünket a hozzáállásunknak köszönhetjük és annak, hogy eggyel több helyzetünket értékesítettük.”

A zalai gólszerzők: Ekker (40.), Végh G. (66). Jók: Szabó B., Fuisz R.

Ekker Milán (fehérben) az U19-esek mérkőzésén a ZTE FC első gólját lőtte, s ez is kellett csapatának a fontos sikerhez Fotó: Katona Tibor

U17-es bajnokság:

ZTE FC– Kaposvári Rákóczi BFLA 4-2 (2-1)

ZTE FC: Tóth K. – Jóna B. (Acél), Horváth M. (Görbe), Szi-Péter J. (Csóka D.), Péntek – Kocsmár, Németh – Horváth D. (Bogyai), Szökrönyös (Nikitscher) Horváth L. – Vass Gy. Edző: Szabó II. Zsolt:

Szabó II. Zsolt értekelése: „Győzelemmel jó kezdeni, amiért megdolgoztunk és úgy érzem, meg is érdemeltük. Védekezésben követtünk el hibákat, viszont támadás vezetésben csináltunk szép dolgokat.”

Zalai gólszerzők: Vass (17., 20., 57.), Nikitscher (88.). Jók: Vass, Németh, Kocsmár, Acél.

 

ZTE FC–Kaposvári Rákóczi BFLA 2-0 (0-0)

ZTE FC: Kemes – Czuczi Horváth B.), Németh E., Körmendi, Szép G. – Németh K. (Tóth R.), Tebele, Fadgyas (Aczél), Szabó P. – Dan G. (Németh Á.), Héhn. Edző: Bozsik József.

Bozsik József értékelése: „A masszívan védekező Kaposvárt az első félidőben nehezen sikerült feltörnünk. A második félidőben már jobbak voltak a labda nélküli mozgások és így több lehetőség is adódott előttünk, amelyekből végül kettőt sikerült gólra váltanunk. Örömteli, hogy a csapat védekezése, szinte az egész mérkőzésen jól működött. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

A zalai gólszerzők: Dan G. (48.), Szabó P. (57.). Jók: Németh E., Körmendi, Szabó P., Németh Á., Dan G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!