Sport

2016.12.03. 18:48

Papírforma vereségek a Szuper Ligában

Zalaegerszeg - A tekézők Szuper Ligájában a hétvégén a zalai csapatok idegenben rangadót játszottak.

Varga Andor

Egyik találkozón sem  számítottak esélyesnek. Ellenfeleik biztosan győztek.

A ZTE ZÁV női csapata Győrben az Ipartechnika vendége volt. A hazaiak otthoni pályájukon bár kit megszorongatnak.  Rendre 3500 fa felett dobnak csapat szinten A zalaiak ellen is remekeltek. Hiába  dobta a ZTE ZÁÉV csapat szinten az idény második legmagasabb  fáját.  Esélye sem volt  a győzelemre. Igaz a szoros páros csatákban  rendre a hazai játékosok győztek. A zalaiak becsület pontját Airizer Emese szerezte,  egyedüliként lépte át a teljes mezőnyben  a 600 fás határt, 623-ig jutott. A hazaiaknál senki sem  dobott 600 felett, de főleg csapat szinten alkottak maradandót  a győriek. A ZTE  ZÁÉV másodszor szenvedett vereséget  a bajnokságban. Ipartechnika Győr – ZTE ZÁÉV  7:1 ( 3521 : 3470).

Airizer Emese szerezte tegnap a ZTE becsületpontját Győrben Fotó: archív/ Pezzetta Umberto

A másik  zalai együttes  a ZTK FMVas Szegeden vendégeskedett. A sokszoros bajnok BL győztes Tisza-partiak  ellen, ha nem is  a győzelem, de  a tisztes helytállást reméltek. A zalai együttes ezúttal nagyon gyengén teljesített  a találkozó során, esélyesem  volt  a  még  a becsületpont megszerzésére  sem.. A mérkőzés két kör után eldőlt, a zalai játékosok mélyen  tudásuk alatt teljesítettek. Mindössze két egerszegi tekés érte el  a 600 fát. A házigazdák valamennyi tekézője jócskán túl szárnyalta a  600 fát. Kiss Norbert hazai oldalon  653 fáig jutott több mint 100 fát vert ellenfelére. A ZTK FMVas fennállásának legsúlyosabb vereségét szenvedte  el.. Fehér László edző szerint vele  még nullra nem kapott ki csapata. A jövő hétvégi BL-re nagy  forma javulásra lesz szűkség. Alabárdos Szeged – ZTK FMVas 8:0 ( 3806: 3478).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!