Sport

2017.04.20. 18:10

Pénteken Euro-Geo Kupa Egerszegen

Zalaegerszeg - Szokatlan szabadtéri nyitányra készülnek az atléták a zalai megyeszékhelyen. Egyrészt szinte télies az idő, s noha pénteken az Euro-Geo Kupával megkezdődik a tavaszi-nyári idény, két hét múlva már véget is ér...

Kerkai Attila

A kéthetes "idénynek" prózai oka van, hiszen május elején a Zalaszám-ZAC atlétái levonulnak a Városi Sportcentrum műanyag borítású atlétikai pályájáról, hogy a területet az építők vegyék át és megkezdődjön az objektum felújítása. A munkálatokról korábban már írtunk, s arról is, hogy a tervek szerint szeptemberre készül el az új, nemzetközi minősítésű nyolcsávos pálya, így az őszi versenyeket már itt rendezheti meg a Zalaszám-ZAC.

- A hagyományos szezonnyitó versenyünket idén éppen csak meg tudjuk rendezni, ám ez az a kivételes alkalom, amikor ennek kifejezetten örülünk - mondta Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője. - A hagyományos Euro-Geo Kupa Zalaegerszeg nyílt bajnoksága és magába foglalja a Németh István Emlékversenyt. A bajnokságot eddig mindig nagy érdeklődés övezte és Németh István egykori ifjúsági válogatott atléta az Euro-Geo Kft. cégtulajdonosa azért is ezt a rendezvényt támogatta, mert az idény elején minden atléta versenyre éhesen akarja kipróbálni magát.

A tavalyi egerszegi szezonnyitó verseny 200 méteres viadalának egyik pillanata, elöl a ZAC vágtázója, Köcse Richárd Fotó: Katona Tibor

Szakály István aztán azt is elmondta csütörtökön, hogy a téli időjárási viszonyok miatt a szombati Zalaerdő Kupát, a Sport XXI. versenyt elhalasztják május 6-ra. Méghozzá azért, mert 9-11 éves gyerekekről van szó és a meghívott sportegyesületek, valamint a testnevelők és a szülők is kérték, hogy a jelenlegi bizonytalan és hideg időben ne versenyezzenek. Május 6-án az eredeti időrendnek megfelelően rendezik meg a viadalt.

A pénteki Euro-Geo Kupát viszont mindenképpen megrendezik, melyet a csapatverseny győztese nyer el, a Németh István Vándorserleget pedig a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó atléta viheti haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!