Sport

2016.05.12. 14:53

Pénteki harc a vasárnapi folytatásért

Zalaegerszeg - Ha lehet még fokozni, akkor a szezon legfontosabb mérkőzése előtt áll a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, hiszen pénteken 19 órától a versenyben maradásért száll harcba hazai pályán a Körmend elleni negyeddöntős párharc negyedik összecsapásán.

Kerkai Attila

A bajnokság során természetesen játszott sok fontos mérkőzést a ZTE KK, azonban így, a negyeddöntő végéhez közeledve egy-egy találkozó talán még inkább felértékelődik. Ezért lépett elő most „a legfontosabb” találkozóvá zalai szempontból a pénteki összecsapás, hiszen a Körmend 2-1-re vezet kettejük párharcában, s egy győzelem vasi oldalon a továbbjutást jelentené, zalai siker viszont az egyenlítést és az 5. mérkőzés kiharcolását.

A ZTE KK a keddi vereség után szerdán csak egy könnyű regeneráló edzést végzett, a frissítésen volt a hangsúly, csütörtökön viszont már kőkeményen arra összpontosított, hogy a remélt sikert ki tudja harcolni. Bencze Tamás vezetőedző sem titkolta, hogy csapatában akadnak játékosok, akik jelenleg nincsenek százszázalékos állapotban, de csak annyira tulajdonított ennek jelentőséget, amennyire szükséges.

A keddi, körmendi mérkőzésen történt: a hazai McKinney mellett Kinney (kékben) próbál betörni, de Channels érkezik segíteni csapattársának. A ZTE KK még egyszer játszani akar Vasban (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Gondolom látszott kedden is, hogy akadnak gondjaink, de én bízom a csapatban és abban, hogy nyerünk és lesz ötödik mérkőzés - jelentette ki a szakvezető. - Változtatnunk kell, hiszen Körmenden a támadásainkban voltak hibák, valamint sok közeli kosarat is kaptunk. Ez főleg abból adódott, hogy előtte a vasiak nagyon jól dobták a triplákat és ezek kivédésére még jobban készültünk, de közben nagy területek nyíltak középen, amit a Körmend kihasznált. Nincs sok idő, de fel kell készülni, fő feladatunk, hogy a külső és a belső dobások védését még hatékonyabban oldjuk meg.

A szakvezetőt arról is kérdeztük, szerinte fizikális vagy inkább taktikai csatát vívnak majd egymással a csapatok. No és a közönségről is szó esett - nem véletlenül.

- Inkább a fizikális állapotnak van már nagyobb szerepe - válaszolta Bencze Tamás. - Mostanra a Körmend korábbi sérültjei is felépültek, ezért mondtam még a párharc előtt is, számítani fog, hogy a sérülések miként kerülik el a csapatokat. De persze ugyanakkor taktikai harc is egy ilyen sorozat, hogy ki, miként tudja meglepni a másikat. Óriási érzés volt Körmenden, hogy a húsz pont feletti vereség ellenére drukkereink ünnepelték a játékosokat, akik elmondták, hogy milyen sokat jelent ez nekik. Ez pedig már az érzelmi oldal, hogy a szurkolókért, a klubért hajtunk. Illetve a játékosok önmagukért is küzdeni fognak ebben a pénteki csatában.

A 19 órakor kezdődő találkozó előtt a sportcsarnok kapui 17 órakor nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!