Sport

2016.09.22. 17:38

Péntektől Göcsej Kupa: szombaton játszhat először a ZTE KK új légiósa

Zalaegerszeg - Péntektől vasárnapig rendezik meg a nagy hagyományokkal bíró, az idén a Forest 47. Nemzetközi Göcsej Kupa Kosárlabda Torna Zalaegerszeg névre keresztelt viadalt, melyen négy női és négy férficsapat verseng majd a helyezésekért. A rajt előtt két zalai induló, a ZTE NKK és a Zalakerámia-ZTE KK szakvezetőit kérdeztük.

Kerkai Attila

A Göcsej Kupa helyezései mindkét nem versengésében körmérkőzések után dőlnek el, így pénteken, szombaton és vasárnap is két-két női és férfi találkozót láthatnak a nézők a Városi Sportcsarnokban.

A ZTE NKK női együttes az Atomerőmű SE-Szekszárd, a PEAC-Pécs és a bosnyák bajnok, a Play Off Sarajevo társaságában szerepel. Gáspár Dávid, a ZTE NKK szakvezetője szerint hasznos lesz a tornán való szereplés együttesének.

Nagy Dóra (fehérben), a ZTE NKK irányítójának játéka továbbra is meghatározó csapatában
Fotó: Katona Tibor

- A védekezést biztos alapnak tekintjük, ami a legutóbbi felkészülési mérkőzésünkön már jól működött, de persze ezen is van még csiszolni való - mondta el érdeklődésünkre Gáspár Dávid a Göcsej Kupa előtt. - A támadójátékunknak pedig egyértelműen olajozottabban kellene működnie. Viszont még csak három hete van együtt a keret, úgyhogy azt várom, hogy mindenben lépjünk előre. A Szekszárd, a PEAC és a Sarajevo három olyan ellenfél, melyek számunkra nagy kihívást jelentenek, s igyekszünk kihasználni a lehetőséget, hogy erős csapatok ellen készüljünk. Igyekszem majd bő rotációval játszani, hogy mindenki kapjon lehetőséget, hiszen egy felkészülési tornáról van szó, amely éppen arra szolgál, hogy gyakoroljunk.

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesénél a legfrissebb hírek szerint péntekre érkezik meg az amerikai Julian Norfleet, aki 15 napos próbajátékon vesz részt. Ő lenne Bencze Tamás együttesében a harmadik légiós, és a szakvezetőt elsőként arról kérdeztük: számol-e az új fiúval a Göcsej Kupán? A ZTE KK mellett a Vasas, a MAFC és a szlovákiai Astrum Levice tagja a mezőnynek.

- Pénteken érkezik Magyarországra a játékos, ha játszik, akkor csak szombaton és vasárnap, amennyiben megfelelő állapotban lesz az utazás után - mondta Bencze Tamás. - Nem volt könnyű kiválasztani a légióst, hiszen ez pénztárcafüggő is, de Norfleet annak a kosarasnak tűnik, akire szükségünk lehet. A Göcsej Kupán egyértelműen azt várom, hogy előrelépjünk a csapatjáték több területén. A középső kettő-kettő elleni védekezésen sok javítanivalónk van, és a vesztett labdák utáni visszarendeződésben is. Támadásban ugyanez, vagyis, ami tavaly az erősségünk volt, hogy a védekezésből a támadásba történő átmenetnél gyorsan tudtunk létszámfölényt teremteni, itt is van még javítani valónk. Vannak kisebb sérülések a játékosoknál, Kerpel-Fronius például a térdével bajlódik, de ha javul az állapota, akkor ő is játszhat. Hazai környezetben játszunk, saját közönségünk előtt pedig fontos, hogy eredményesek is legyünk, bár ez még csak felkészülési torna. A Vasas és a MAFC a bajnokságban rivális lesz s nem mindegy, hogy milyen emlékeket őriznek meg majd rólunk.

Drungilas (fehérben), a ZTE KK centere és Garamvölgyi a Vasasból már találkoztak edzőmeccsen. Most a Göcsej Kupán találkoznak ismét
Fotó: Katona Tibor

Apropó bajnokság. A ZTE KK számára mindenképpen átrendeződik a pontvadászat eleje. A férfi 3X3-as kosárlabda válogatott is meghívást kapott az október 11-15. között Kínában megrendezendő világbajnokságra. A csapatnak Kerpel-Fronius Balázs és Mohácsi Máté is tagja, így a ZTE KK második (Vasas) és harmadik (Szolnok) fordulóra kisorsolt találkozóit elhalasztják. Az új időpontok máris megvannak: a Szolnokkal november 6-án, a Vasassal december 6-án mérkőznek meg az egerszegiek, mindkétszer idegenben.

Bencze Tamás pedig nem kertelt, mert nem örül sem a módosításnak, sem pedig annak, hogy játékosait nélkülöznie kell.

- Korábban sem rejtettem véka alá a véleményemet ebben a dologban - hallottuk a szakvezetőtől. - A felkészülés során is közbejött egy ilyen, előre nem tervezett torna, ami a debreceni volt, ez a mostani pedig nemrég derült ki és a bajnokság elejét elveszi tőlünk. Az a bajom az egésszel, hogy előre nem tervezett tornák ezek. Amire igent mondtunk, a 3X3-as Európa-bajnokság volt, s tudtuk, hogy a két játékos ezen szerepel. Úgy állítottuk össze a felkészülést, hogy ezt bekalkuláltuk. Ám még egyszer mondom, ez a mostani kínai torna is egy előre nem tervezett esemény, ami alaposan újra átrendezi a csapat előre felépített programját.

A Göcsej Kupa részletes menetrendjét a Hétvégi sportműsor rovatunkban találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!