Sport

2017.01.16. 18:27

Polényi Egerszegre tart

Zalaegerszeg - A héten a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata is megkezdi felkészülési mérkőzéseit.

Kerkai Attila

Hétfői hír szerint a Mezőkövesdtől Polényi Gábor Egerszegre tart.

A Diósgyőrből indult 26 esztendős védő több csapatban is megfordult idehaza, játszott a Vasasban, Siófokon, Nyíregyházán, két éve pedig a Mezőkövesd tagja. Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója elmondta: Polényi Gábor a korábban érkezett, szintén védő Angyal Zsolt mellett jelenthet segítséget. A két klub egyeztet a kölcsönadásról, illetve az opciós vétel lehetőségéről.

- Polényi Gábor mindkét oldalon bevethető, s úgy számolunk, hogy Angyal a védelem jobb, Deutsch a bal oldalon szerepelhet, Polényi pedig a kettő között bármikor hadra fogható - mondta Ágoston Zoltán.

A további érkezőkkel kapcsolatban is kérdeztük a sportvezetőt. Úgy értesültünk, hogy a Puskás FC-ből Gajdos Zsolt is az egyik kiszemeltje a ZTE-nek.

Az előtérben Szappanos kapus az egyik edzésen. Előkerül a labda, jönnek a felkészülési találkozók Fotó: Pezzetta Umberto

- Valóban szerettük volna, ha Gajdos csatlakozik hozzánk, azonban külföldi és további magyar ajánlatai vannak, s úgy tűnik, hogy ezek közül választ a támadó - folytatta ezzel Ágoston Zoltán, aki azt is elmondta, a támadó szekcióba rajta kívül is van még jelöltjük. - Kapcsolatban vagyunk az ősszel 8 gólig jutott csákvári Paudits Patrikkal, akinek a megszerzésére esélyünk van. Azt nem tudjuk még, hogy Jakab Dávid visszatér-e hozzánk, akit az MTK visszarendelt. Úgy állapodtunk meg, hogy péntekig jelzik a fővárosiak, hogy továbbra is kölcsönadják nekünk, vagy a tavasszal csapatukban számítanak a játékára.

A távozókkal kapcsolatban rákérdeztünk, hogy Babati Benjamin esetében felmerülhet-e mindez, de Ágoston Zoltán úgy válaszolt, szerinte marad a gyors szélső. Bailo Dávid viszont Kozármislennyel készül.

- Babati a mi játékosunk, s tényleg csak akkor jöhet szóba a távozása, ha esetleg valaki kifizetné érte azt az összeget, amiért elengednénk - mondta evvel kapcsolatban Ágoston Zoltán. - Bailo ugyanakkor próbajátékon van Kozármislenyben, tavasszal várhatóan kevesebb szerephez jutna nálunk, így elengedjük, ha szeretnék leigazolni. Sundas esetében is szóba jöhet kölcsönadás.

A ZTE FC a héten két edzőmeccset játszik: szerdán 16 órakor Hévízen lép pályára a Hévíz SK ellen, majd szombaton Egerszegen 14 órától fogadja a 13-szoros szlovén bajnok NK Maribort, amely a tavalyi sorozatban ezüstérmesként zárt, jelenleg pedig vezeti a szlovén élvonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!