Sport

2016.12.07. 16:30

Pont nélkül a zalai férfiak - Az NB II-ben az előttünk álló hétvégén zárul az idény őszi fele

Körkép - A kézilabda NB II legutóbbi fordulójában Zalából csak a férfi együttesek léptek pályára. Mindkettő itthon játszott, de nyernie egyiknek sem sikerült.

Góth Imre

Északnyugati-csoport:

Keszthely GDSE-Várpalotai BSK

24-29 (11-11)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kovacsik, Polgár.

KGDSE: Szemerédi - Kretz, Harnóczi, Bálványkövi 7, Kránicz, Szente, Szombathelyi. Csere: Pádár Ma. (kapus), Sasvár 1, Kovarszki 6, Baranyai Zs. 7, Mayer 1, Mogyorósi 1. (és egy öngól is született). Edző: Illés Csaba.

Reményt keltően kezdett a keszthelyi csapat, még ha a gólok nehezen is akartak összejönni (11. p.: 4-2, 22. p.: 9-5). Ekkor felcsillant a hazai közönség előtti győztes őszi búcsú esélye, de a meccs következő szakaszában eredményesebb lett a vendégek játéka, rövid időre még a vezetést is sikerült átvenniük. Fordulás után kiélezett küzdelem következett, melynek során a Keszthely még a 23. percben is vezetett két góllal. Ám a Várpalota nem adta fel: a következő két percben négy góllal terhelte meg a hazai kaput, és erre a KGDSE már nem tudott válaszolni.

A tabellán 10 forduló után 3 ponttal sereghajtó Keszthely vasárnap Móron (a hazaiak 5 pontjukkal kilencedikek a tabellán) zárja az őszt.

Jók: Bálványkövi, Kovarszki, Baranyai Zs.

Babati Szabolcs, a Nagykanizsai Izzó SE beállója ziccerben a csapat egy korábbi, hazai mérkőzésén
Fotó: archív/Szakony Attila

Délnyugati-csoport:

N. Izzó SE-MK Pelikán-Siklós KC 21-22 (12-12)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Ács, Tóbiás.

Izzó: Zsobrák - Füle Cs., Jónás 4, Vadász M. 8, Kiss G., Tompek 1, Gilitsch 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Lassú, Metzger 1, Bátor, Babati 5, Szakály 1, Pesti P., Márton R. Edző: Takács Balázs.

Az első félidőben az előre eltervezett taktikát tudták játszani a hazaiak, akiket jó kapusteljesítmény is segített a védekezésben. A második félidőben már többször rosszul döntöttek a vendéglátók játékban, így a Siklós került kedvezőbb helyzetbe. Az utolsó öt percre el is fáradt a Nagykanizsa, az emberelőnyöket pedig nem tudták gólra váltani. Ahogy Takács Balázs edző fogalmazott, a döntetlen igazságosabb lett volna a jó játékvezetés mellett megrendezett mérkőzésen.

A csoport 12 csapatos tabellán hat ponttal kilencedik Izzó szombaton az alsó tabellaszomszéd PVSK II. (4 pont) vendége lesz

Jók: Zsobrák, Vadász M.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!