Sport

2016.09.23. 17:56

Rajt a Göcsej Kupán: zalai győzelem és vereség, plusz egy kis kakaskodás

Pénteken megkezdődött a Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa melynek küzdelmei vasárnap érnek véget. Mindkét nem versengésében négy-négy csapat vesz részt, a nyitónapon a ZTE NKK kikapott, a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese viszont biztosan nyert.

Kerkai Attila

A nagy hagyományokkal bíró torna egy férfi találkozóval kezdődött, melyet a Vasas nyert meg 77-72-re a szintén élvonalbeli MAFC ellen. Ezt követte a ZTE NKK női csapatának bemutatkozása.

Atomerőmű SE Szekszárd – ZTE NKK 76-65 (18-15, 25-20, 18-19, 15-11)

ZTE NKK: Nagy D. 13/3, Kovács G. Hegedös-Őri 2, Burkholder 25, Daniels 11. Csere: Kovács C., Gáspár-Szalay 4, Orsó 2, Horváth Zs. 8, Böröndy.

A ZTE NKK a pénteki bemutatkozó mérkőzésén a négy légióssal érkező Szekszárddal kezdett. Az egerszegiek nem számítottak esélyesnek ezen a találkozón és a Szekszárd tulajdonképpen végig vezetett  tíz pont körüli különbséggel. A zalaiak légiósa, Kirby Burkholder remek napot fogott ki, aztán a ZTE NKK a harmadik negyed végére megközelítette az ellenfelet, sőt a 33. percben egyenlített (61-61) Gáspár Dávid együttese. Innentől már nyílt lett a találkozó, de a Szekszárd   dobta a fontos kosarakat és csak a legvégén lépett el újra.

 

Hagyományosan a ZTE KK találkozója előtt rendezik meg a Göcsej Kupán a megnyitó ünnepséget. Ezen dr. Gyimesi Endre  helyettes államtitkár köszöntötte a csapatokat és nyitotta meg az eseményt. Ugyancsak ekkor jelentik be, hogy ki az a két fiatal, akik teljesítményükkel kiérdemlik a Zsíros Tibor-díjat, illetve a Katona György-díjat. Nos a fiúknál Simó Bence, a ZTE KK fiatalja kapta a Zsíros-díjat, míg a lányoknál Zsámár Lili a (Kanizsai Vadmacskák) a Katona-díjat.

A megnyitót követte a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének bemutatkozása a szlovák első ligás Levice ellen. A zalaiakhoz megérkezett Amerikából Julien Norfleet, az új légiós, de pénteken csak civilben ismerkedett leendő új együttesével.

Zalakerámia-ZTE KK – Astrum Levice 86-72 (20-15, 26-13, 24-17, 18-27)

ZTE KK: Ubilla 15/6, Velkey 11/6, Benke 8, Szabó Zs. 10/3, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 15/9, Kis R. 4, Gáll 6/6, Czinger, Olasz 2.

 

Kezdetben nehéz volt megállapítani, hogy milyen játékerőt képvisel a szlovákiai együttes. Nekik is voltak amerikai játékosaik és fiataljaik, a  ZTE KK vezetett,  ám a köztes játékokban az is látszott, hogy Bencze Tamás  csapatában azért több potenciál van. A lévaiak    többször is visszazárkóztak, de a nagyszünet előtt  a  ZTE KK ellépett 46-28-ra és csak azért nem jobban, mert a zalaiak néhány figyelmetlenségből pontokat engedtek  az ellenfélnek. A zalaiaknál ezen a mérkőzésen  sérülés miatt nem játszott Kerpel-Fronius Balázs, de nélküle is biztosan hozta a ZTE KK ezt a mérkőzést. Ami csaknem botránnyal ért véget... Történt ugyanis, hogy egy perccel a befejezés előtt a zalaiak játékosa, Olasz és az egyik vendégjátékos akaszkodott össze, ám azonnal,  mindkét csapat tagjai a pályára tódultak, s ritkán lehet látni olyat, amikor  mindenki beszáll a lökdösődésbe. Kellett  egy-két perc, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

A torna szombaton folytatódik, a ZTE NKK 16 órától a PEAC-Péccsel találkozik, a Zalakerámia-ZTE KK pedig 18 órától a MAFC-cal csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!