Sport

2016.09.23. 18:45

Rangos és erős mezőnyben bizonyítottak

Zalaegerszeg - Megkezdték az őszi versenyeiket a zalai karatésok is. A Toriki KHKE és a Zalaegerszegi Shotokan Karate SE tagjai is részt vettek Budapest Open WKF versenyen, amely egyben válogató is volt.

Kerkai Attila

A Budapest Open nemzetközi WKF karateverseny Magyarország egyik legnépesebb karate rendezvénye, melyet a Magyar Karate Szakszövetség kiemelt kvalifikációs versenyként tart számon, s 32 ország legjobbjai érkeztek a fővárosba.

Forintos Fruzsina

A kétnapos viadalon a Toriki KHKE csapatából hatan vettek részt a küzdelmekben, s mindannyian éremesélyesként indultak. Közülük viszont ezúttal csak Forintos Fruzsinának sikerült érmet szereznie, aki a 12-13 éves korcsoportban a 43 kg-os súlycsoportban 3. helyezést ért el. Takács Ferenc vezetőedző elmondta: amit szakmailag maguk elé tűztek csak részben tudták megvalósítani. Szép győzelmeket arattak az első körben a tanítványaik, de a folytatásban már hullámzóbb volt a teljesítményük, s meg kell erősödniük mentálisan is.

Kovács Dominika Hanna
Fotó: ZSKE, Toriki

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület színeiben versenyző Kovács Dominika Hanna ismét bebizonyította felkészültségét, a 10-11 éves korosztályban formagyakorlatban az első helyen végzett a nagyon erős és nagy létszámú mezőnyben. Kumitéban (szabadharc) a döntőig küzdötte magát és bronzérmet szerzett. Molnár Tamás edző elmondta, hogy a ZSKE instruktorai mellett Dominika erőnléti félkészítésében Strasser Vilmos, és Csondor Bianca személyi edző szerepet vállalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!