Sport

2017.04.12. 18:45

Rég várt keszthelyi siker - Újra nyert a KGDSE

Keszthely/Nagykanizsa (gi, kl) - A kézilabda NB II-ben szereplő zalai csapatok közül a legutóbbi fordulóban csak a férfiak voltak érdekelve, a Hévíz SK női csapat szabadnapos volt. A Keszthely GDSE győzött, az N. Izzó SE kikapott.

Góth Imre

Délnyugati-csoport, férfiak:

Nagykanizsai Izzó SE-Rinyamenti KC

23-28 (9-14)

Csurgó, 50 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

Izzó SE: Zsobrák - Bátor 2, Kiss G. 5, Vadász 7, Babati 3, Jónás 5, Molnár L. Csere: Metzger, Szabó B., Lassú, Gilitsch, Tompek, Pesti P., Szakály 1. Edző: Takács Balázs.

A mérkőzést nem kezdte rosszul az Izzó, s kezdetben a több jó egyéni teljesítmény mentálisan is egyben tartotta a kanizsai legénységet. Amikor viszont a dél-zalai legénység megtorpant, érezni lehetett, hogy az ellenlábas fejben is jobban a találkozón volt. A második játékrész kérdése az lehetett, hogy tud-e a helyzeten változtatni az Izzó. A különbség a két fél között gólokban mérve ugyan már nem változott, ugyanakkor a Nagykanizsa nem tudta belőni helyzeteit. A hetedik Nagyatád végül legyőzte a tizedik Izzó SE-t. Jók: Vadász, Jónás.

Baranyai Zsolték (sárgában) hat forduló után nyertek ismét  Fotó: Szekeres Péter

Északnyugati-csoport, férfiak:

Keszthely GDSE-ETO-SZESE Győr II.

31-26 (14-11)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 5, Harnóczi, Bálványkövi 14, Sasvár 1, Kretz, Kránicz. Csere: Pádár Ma. (kapus), Szente 2, Kovarszki 4, Tóth G. 4, Kisgéczi 1, Mayer. Edző: Illés Csaba.

A negyedik helyen álló és NB I/B-s játékosokkal megerősített vendégek számítottak a mérkőzés esélyeseinek, ám az előző hét végén elvesztett találkozó azonban felpaprikázta a keszthelyieket. Az első percek kiegyenlített játékkal teltek, aztán a 23. perc 10-9-es állásától érezhetően a Keszthely került fölénybe. Fordulás után maradt a háromgólos előny, amit az utolsó tíz percben kellemes ötgólosra növeltek. A KGDSE hat mérkőzés után nyert ismét bajnoki találkozót, méghozzá megérdemelten.

Jók: Szemerédi, Bálványkövi, Kovarszki, Baranyai Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!