Sport

2016.06.29. 11:37

Rekordot remélnek a militaryn

Nagykanizsa – A 19. lovastusa versenynek adhat otthont a Csónakázó-tó körzete július 1. és 3. közt – ezúttal a Tanintézeti Országos Bajnokság keretében is teljesítik lovak és lovasok a díjlovagló, tereplovagló és díjugrató számokat.

Kühne László

Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke és Dobri Lajos, a zalai lovas szövetség első embere elmondta: rekordra készülnek a viadalon, melyre szerdáig 128 lóval adtak le nevezéseket. Egycsillagos kategóriákban indulhatnak a résztvevők, akik közt lesznek külföldi sportolók is: csehek, németek, osztrákok, szlovákok, szlovének, sőt még finn lovas is rajthoz áll Kanizsán.

Külön szólni kell az úgynevezett tanintézeti ob-ról, ami a sportág utánpótlás-nevelésében játszik igen fontos szerepet. E kategóriában 24 fiatallal számolhatnak a szervezők, és a lovasok csapatbajnoki helyezésekért is küzdenem majd a Csótónál.

Pénteken a díjlovaglás nyitja meg a military-hétvégét. Fotó: archív/Gergely Szilárd

A sokéves hagyomány szerint pénteken kezdődik a program a díjlovaglással, szombaton a tereplovaglás, vasárnap pedig a díjugratás lesz soron, már a reggeli, kora délelőtti óráktól kezdődően. A zalai színeket a Kanizsa LK részéről az új átigazolása, Kaizinger Balázs, illetve Sári Ádám és Tamás Bianka képviseli, igencsak jó esélyekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!