Sport

2016.09.10. 17:07

Remek hangulatú zalaszentgróti csarnokavató az Érd együttesével

Zalaszentgróton szombaton ünnep volt, s ehhez dukált az a hangulat, amit a felújított sportcsarnok átadására szerveztek.

Kerkai Attila

A létesítményt negyvenmilliós összegből újították fel, teljesen új, parkettborítást kapott a játéktér, továbbá négy öltöző újult meg és két vizesblokkal, valamint új főbejárattal gazdagodott a létesítmény. Az avatásra neves vendéget hívott a Zalaszentgrót Kézilabda Club karöltve a helyi önkormányzattal, amiben a Zala Megyei Kézilabda Szövetség segített segítségükre, hogy az Érd bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa-ezüstérmes együttesét elfogadja a meghívást. Az ünnepélyes pályavatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a projekt létrejöttében a tao-s pályázati lehetőség volt a döntő, amihez az önkormány vállalta az önrészt. Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere felidézte, hogy 1988-ban gyermeknap alkalmából adták át az akkor létesült szentgróti sportcsarnokot, s most, közel harminc esztendő után a felújítással is a helyi fiatalok javát szolgálja majd a létesítmény. Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, amivel modernizálták a csarnokot, s azt is elmondta: a megyében Vonyarcvashegyen, Hévízen és Lentiben is fejlesztések várhatók a helyi létesítményekben. A házigazda Zalaszentgrót KC elnöke, Császár József megköszönte a kivitelező cégeknek azt az összefogást, amivel gyarapodhatott otthonuk, s kiemelte, céljuk az volt, hogy a jövő ifjúsága lássa javát e fejlesztéseknek.

Az Érd csapata mellett Zalaszentgrót szülötte, a 150-szeres korábbi válogatott klasszis, Tóth Tímea is eljött az avatóra, aki a gálameccsen korábbi együttese, a ZKC együttesében lépett pályára. Őt arról kérdeztük, milyen élmények fűzik a létesítményhez.

Az Érd kiválósága, Klivinyi Kinga úszik a levegőben és készül újabb gót lőni a Hévíz elleni találkozón Zalaszentgróton Fotó: Szekeres Péter

– A csarnokavatón annak idején az első sorban táncoltam, s nagy élmény volt, hogy elkészülhetett a településen a sportcsarnok, ahogy a mostani alkalom is az – mondta el érdeklődésünkre. – Felújították a létesítményt, amiben a város, az önkormányzat és minden szereplő összefogása volt a döntő. Ez kell ahhoz a jövőben is, hogy a mozogni vágyó fiataloknak legyen lehetőségük a sportolásra.

Tóth Tímea Zalaszentgróton ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, innen igazolt az akkor NB I-es egerszegi Caola SE-hez, majd 17 évesen lett a Ferencváros játékosa, később pedig a magyar válogatott oszlopos tagja.

Az ünnepélyes átadó után a helyi klub U9 és U10-es korosztályai tartottak szivacskézilabda bemutatót, majd az U13-14-es zalaszentgróti és hévízi fiatalok mérkőzései szórakoztatták a közönséget. A lelátó zsúfolásig megtelt, ami remek atmoszférát kölcsönzött a később kezdődő Érdi KC–Hévíz, valamint az Érdi KC–Zalaszentgrót gálamérkőzésekhez. A Szabó Edina vezetőedző irányította együttes már pénteken megérkezett a zalai városba, ahol szombaton délelőtt nyilvános edzést tartott. Az Érd teljes keretével érkezett, a délutáni programban lejátszott két félidős mérkőzésén pedig a helyi közönség szimpátiáját is elnyerte. Az Érd–Hévíz összecsapáson 21-10-es eredmény született, míg az Érd–Zalaszentgrót KC mérkőzésen (ez utóbbi a megegyezés szerint 20 percig tartott), a vendégek 15-5-re győztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!