Sport

2017.01.09. 20:34

Remek kapusteljesítmény és jó helyzetkihasználás is kellett a Göcsej győzelméhez

Hétfő este a férfi futsal NB I-ben a Göcsej SK az FC Veszprém együttesét fogadta. A hazaiak harcosan játszva, végig koncentrálva, megérdemelten gyűjtötték be a fontos három pontot.

Jóna István

Göcsej SK –FC Veszprém 3-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 150 néző

Göcsej SK: Cseresnyés, Gorjanácz, László, Nagy, Apatini, csere: Tóth, Horváth D., Szőke, Horváth E., edző: Bagó Gábor

FC Veszprém: Schmidmajer, tatai, Tar, püspök, Bognár, csere: Füzy, Boromisza, Finta, Hoffer, Petróczi, edző: Madarász János

Gólszerzők: Gorjanácz, Horváth E., Tóth,

Meglepetésre az első percben vezetést szerzett a hazai csapat. László Dávid passzolt jobbról pontosan középre és az érkező Gorjanácz Márió nem hibázott (1-0). A bekapott gól után felpörgette a játékot a vendégcsapat és sorra dolgozta ki a helyzeteit. A Göcsej állta a rohamokat és veszélyesen kontrázott. A félidő felénél bátrabban játszott a hazai csapat és volt esélye az újabb gólszerzésre. A Göcsej kapujában Cseresnyés Alex parádésan védett, olykor a szerencse is mellé ált. A félidő hajrájában beszorultak a hazaiak a kapujuk elé, de egy remek kontra után Horváth Elemér lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0). A félidő végére maradt még egy Cseresnyés bravúr és hazai vezetés.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első, a Veszprém támadott a Göcsej védekezett és veszélyesen kontrázott. A 25. percben Tóth Zoltán szerzett labdát a saját térfelén és egyedül elindulva góllal fejezte be az ellentámadást (3-0). A hazai játékosok nagyot küzdöttek és mintha átok ült volna a vendégeken a zalai kapu előtt. Nyolc perccel a vége előtt a Veszprém támadásban a kapusát is lehozta a gólszerzés reményében, de a játékosaik a kapu torkából is képesek voltak kihagyni a helyzeteiket. A hajrában növelhette volna előnyét a Göcsej, ugyanis Nagy Gergő a saját kapuja elől gurított a vendég kapura, de a játékszer a kapufáról a mezőnybe pattant. A hazaiak éltek a kínálkozó lehetőséggel és legyőzték a magasabban jegyezett Veszprémet.

Bagó Gábor:- A Veszprém egy bajnokságra való helyzetet hagyott ki, de ez nem kisebbíti a csapatom teljesítményét. Megfogyatkozott keretünk ellenére mindenki 110 %-ot nyújtott a pályán és ehhez minden játékosomnak gratulálok! Szívvel lélekkel játszottunk és ennek meglett az eredménye. A kapuban Cseresnyés Alex fiatal kora ellenére kiváló teljesítményt nyújtott.

Madarász János: - Ma nem csak a nadrágunkat, hanem a góljainkat is otthon hagytuk. A Göcsej megérdemelten nyert, gratulálok nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!