Sport

2016.12.16. 19:45

Remek meccsen nagy ZTE KK-siker

Zalaegerszeg - Péntek este a férfi kosárlabda NB I A-csoport 11. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Soproni KC-t fogadta és egy izgalmas, sok fordulatot hozó találkozón nagyon szép sikert ért el.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Soproni KC 79-70 (21-24, 16-13, 21-17, 21-16 )

Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Győrffy P., Jakab, Rácz.

ZTE KK: Ubilla 15/6, Norfleet 9, Benke 11/9, Szabó Zs. 13/3, Drungilas 20. Csere: Mohácsi 7/3, Kerpel-Fronius 4, Fekete V. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Threatt 4, Mills 14/6, Ruják 11/3, Dufault 13, Spica 12. Csere: Tóth G. 2, Takács N. 6/6, Dénes G. 8/6. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Nem volt zavartalan a ZTE KK felkészülése erre a találkozóra, hiszen a keretből a héten többen is betegséggel bajlódtak, a találkozóra kezdetére viszont minden játékosára számíthatott Bencze Tamás.  A ZTE KK jól kezdte a találkozót, de aztán a  Sopron olyan gyors és szoros védekezést mutatott, hogy elmaradtak a hazai pontok. Fordított a vendégcsapat (8-9) és már ekkor látszott, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll a hazai együttes.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE természetesen nem szakadt le (17-17), s az biztos, hogy nem unatkoztak a nézők, hiszen pörgős meccset láthattak. A ZTE KK szintén igyekezett gyorsan játszani és keményen  védekezni, ennek eredménye lett hogy újra vezetett, Benke pedig egy bravúros triplájával ragadtatta tapsra a nézőket (30-26). Összességében viszont nem jöttek be a zalaiak külső dobásai, ám a ZTE így is „megfoghatta" volna az első félidő végét, de a Sopron egyenlített (37-37).

Nehezen született meg a második félidő első kosara, ami végül a  jól játszó Szabó nevéhez fűződött, de aztán gyors három vendég dupla következett, s időt kellett kérnie Bencze Tamásnak (39-43). Ubilla segített csapatán egy hármassal, ami akkor nagyon kellett, hogy ne szakadjanak le. A palánk alatt Drungilas harcolt, de olyan ellenfelet kapott, mint Spica, aki a magyar mezőny egyik legjobb magas embere.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE KK egy 11-0-as sorozattal 54-49-re lépett el, ekkor viszont a másik oldalon Takács villant egy triplával, Ruják pedig egyenlített. Erre a mérkőzésre ez volt a jellemző, hogy 4-5 pontnál jobban egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, viszont ezáltal  fordulatos maradt  az összecsapás, ami két jól felkészített csapat harcát hozta. A ZTE a 33. percre az addigi legnagyobb különbséget alakította ki (64-55), az utolsó öt perc pedig 67-57-nél kezdődött. Drungilas nagyon megfogta Spicát, aki 71-60-nál „kiharcolta" a játékvezetőknél, hogy Drungilas és Benke is  faultot  kapjon.

Az egerszegi közönség természetesen tüntetett, a Sopron pedig kapott még egy esélyt  (71-67),  de péntek este a ZTE KK volt a jobb csapat, amelyben a több jó egyéni teljesítmény is megvolt.

Bencze Tamás: - Szerintem egy top meccset nyertünk meg egy nagyon jó ellenféllel szemben. Ez viszont csak úgy sikerülhetett, hogy játékosaim a megbeszéltek szerint játszottak. És ott volt a közönség is, amellyel együtt Karácsony előtt ez nem is lehett más csak győzelem.

Sabáli Balázs: - Gratulálok a hazai csapatnak. Ezen a találkozón rengeteg elemi hibát követtünk el, ami ezen a szinten nem megengedhető. Az irányító poszton pedig olyan különbség volt a ZTE KK javára, amit nem bírtunk el. Egy ilyen kiélezett találkozón a gyengébb támadójátékunkkal  nem is lehetett más a mérkőzés végkimenetele,  csak vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!