Sport

2017.01.19. 18:05

Rengeteg élményt tud adni a játékvezetés

Nagykanizsa - A Magyar Kézilabda Szövetség értékelte az elmúlt évet, és többféle kategóriában kihirdette, a szakemberek kiket láttak 2016 legjobbjainak. A játékvezetők közt nagykanizsai névre is bukkanhatunk.

Kühne László

Az év fiatal női játékvezető párosának ugyanis a Marton Zsófia-Szabó Eszter kettőst választották meg.

Marton Zsófia hosszú évekig a kanizsai női csapatban kézilabdázott, majd több mint két és fél évig a Nagykanizsai Izzó SE technikai vezetője volt, miközben már játékvezetői karrierjét is építgette. Azóta is egyre komolyabb feladatokat old meg a pályán - a csurgói illetőségű Szabó Eszterrel az oldalán.

- Decemberben volt egy éve, hogy Eszterrel együtt működünk - mondta Zsófia. - Tavaly januárban már felnőtt NB II-es mérkőzésen fújhattunk, majd újabb vizsgákkal még feljebb léptünk. Eljutottunk a felnőtt NB I B-ig és az NB I-es utánpótlásig.

Balról Szabó Eszter, mellette Marton Zsófia. Csak rajtuk múlik Fotó: a szerző

Marton Zsófia elmondta: a sportági szövetségnél kifejezett célkitűzés, hogy a munkába mind több női játékvezetőt vonjanak be, akik aztán elsősorban női mérkőzéseken működhetnek közre. A zalai hölgy úgy érzi: a fiatalságuk külön lendületet is kölcsönöz a munkájukhoz.

- Minden támogatást megkapunk, így gyakorlatilag rajtunk áll, meddig juthatunk el a játékvezetés terén - folytatta Zsófia. - A sportágban egyébként nem ritka már a női játékvezető, nem csupán kollégák, de riválisok is vagyunk. A vetélkedés azonban természetesen egészséges és sportszerű mederben zajlik, csak még jobb munkára ösztönözzük egymást. A játékvezetői ténykedés is rengeteg élményt ad, elég az olyan tornákra gondolni, mint a tavaly márciusi prágai, ahol 500 utánpótlás-együttesnek szerveztek nemzetközi seregszemlét. Jó volt ott lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!