Sport

2017.06.06. 17:05

Sok még a kérdőjel - Kivel játszik a ZTE?

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II zárása után gyorsan nyári pihenőre tért a ZTE FC is, hiszen június 19-én, vagyis két hét múlva már kezdődik is a felkészülés. A kérdés pedig jelenleg az, hogy kikkel.

Kerkai Attila

Vasárnap gól nélküli hazai döntetlennel fejezte be szereplését a ZTE FC, amely a végül kiesett Kozármislennyel találkozott. "Békés"döntetlenről tehát nem beszélhetünk a 0-0 kapcsán, ráadásul a vendégek számára óriási volt a tét: ha egy gólt lőttek volna az utolsó percekben és nyernek, maradnak NB II-esek. A gól viszont ezúttal hiányzott mindkét oldalon, bár a zalaiaknak a végén tényleg akadtak ziccereik, de elhibázták őket.

A kék-fehérek tehát pihenőre tértek. A megszerzett 7. helyezésről Csató Sándor vezetőedző elmondta: lehetett volna jobb is, de nehéz szezonon jutottak túl. A szakvezető a jövőben az új vezetőedző, Zoran Spisljak munkáját segíti. Ami a keret alakulását illeti, erről még konkrétumok nem nagyon vannak. Ágoston Zoltánt, a ZTE FC klubigazgatóját a vasárnapi találkozó után mindenesetre megkérdeztük, hogy mi várható. Első körben a kölcsönjátékosok (Fadgyas Tamás, Angyal Zsolt, Bobál Gergely, Deutsch Bence, Jakab Dávid, Kovács Gábor, Oláh Bálint, Szatmári István) visszatérnek klubjaikhoz. A névsorban alapemberek is találhatók. Kérdésünkre Ágoston Zoltán azt mondta: mindegyiküket szívesen látnák a csapatban továbbra is, de csak a klubjaikkal történt egyeztetések során dől el, hogy maradnak-e, vagy esetleg a ZTE kivásárolja őket.

A korábban jelzett, 4-5 meghatározó tudású labdarúgó szerződtetését tartani akarják az egerszegiek, Ágoston Zoltán elmondása szerint 12 név szerepel a listán, amelyről kikerülhetnek az új fiúk. Szintén a klubjaikkal folytatandó tárgyalásokon múlik, kikkel tudnak szerződést kötni. A ZTE-nél egyébként az az elképzelés, hogy ha nem is a felkészülés legelejére, de ahhoz közel kialakuljon a jövő évi keret.

A szurkolókhoz hasonlóan mi is várjuk a híreket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!