Sport

2016.07.27. 13:33

Saját koreográfiával nyűgözte le a zsűrit - Ezüstérem a látványtánc Európa Bajnokságról

Galambok – Kustán Ramóna csupán egy éve űzi versenyszerűen a táncot, ennek ellenére nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet. Legutóbb éppen Léván szerepelt a kontinensviadalon.

Pásztor András

 

Kustán Ramóna tánc közben

Mint azt a fiatal galamboki lány elmondta: már egész kis kora óta szerepet játszik életemben a tánc, ám versenyszerűen csak a tavalyi év folyamán kezdte el űzni a sportot.

– A tánccal a Pannon Várszínház kapcsán kezdtem el komolyabban foglalkozni, a Veszprémben rendezett Starfactory tehetségkutató versenyen második helyezést értem el – mesélte Kustán Ramóna. – Ezt követte Debrecen, ahol két bajnoki címet nyertem el látványtáncban és hip-hop stílusban. Az idei év folyamán csatlakoztam az Magyar Látványtánc Sportszövetséghez, melynek égisze alatt először az Európa Bajnokság selejtezőjén vettem részt, ahol szóló táncosként két második helyet zsebeltem be. Két hónap múlva került megrendezésre a Magyar Bajnokság Budapesten, ahol ugyancsak dobogón állhattam. Így sikerült továbbjutnom Lévára, ahol az idei Európa Bajnokságot rendezték. Saját koreográfiáimmal egy negyedik és egy második helyezést értem el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!