Sport

2017.08.09. 18:16

Sima zalai győzelem - Katari csapat volt a vendég az egerszegi stadionban

ZALAEGERSZEG Ritka vendéget, katari első osztályú ellenfelet fogadott tegnap este edzőmérkőzésen a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata.

Jóna István

ZTE FC-Al-Arabi SC 4-1 (3-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 200 néző. Jv.: Szilasi.

ZTE: Szappanos - Koszó, Forgács, Nagy, Szabó M. - Végh, Dubek, Bedi - Fujsz, Vernes, Babati. Cserék: Szemerédi, Jóna, Horváth D., Króner, Szabó P., Polényi, Ekker, Balázs.

Gólszerző: Vernes (2), Babati, Balázs, illetve Khalfan (11-esből).

A katari bajnokság legutóbbi 9. helyezettje ellen az első 10 percben Vernes két gólt szerzett, majd az első félóra végén kiosztott egy gólpasszt is - szögletét Babati fejelte a kapuba. Szünetig a ZTE irányított, a vendégek pontrúgásokból és átlövésekből próbáltak veszélyt teremteni - eredménytelenül.

A fordulás után harcosabb vendégcsapat jött ki a pályára, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 60. perctől átszervezte csapatát a hazai tréner, Zoran Spisljak, szinte az egész kezdőcsapatot lecserélve. A 68. percben büntetőből szépített az Al-Arabi. A hazai csapat egy-egy tetszetős támadást vezetett, de látszott, hogy a pályán lévő fiatalokból hiányzik a rutin. A végeredményt Balázs Zsolt állította be, 20 méteres szabadrúgásból. A felkészülést remekül szolgálta a mérkőzés a ZTE kisvárdai bajnokijára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!