Sport

2017.08.03. 16:10

Megkezdte a felkészülést a Hévíz NB II-es női kézilabdacsapata

HÉVÍZ Az augusztussal megkezdte a felkészülését a Hévíz SK NB II-es női kézilabdacsapata, amely sorozatban 19. NB-s szezonjára készül. Az első összejövetelen 15 játékos vett részt, csapatból két kapus, Fonyódi Emese és Borda Gréta távozott.

Iglódi Endre

A női kézilabda NB II Dél-nyugati-csoportjában legutóbb ezüstérmes Hévíz első edzésén bemutatásra kerültek az új játékosok. Egyikük Bán-Farkas Dorottya, aki évek óta NB I/B osztályban védett, a másik pedig az átlövő Horváth Kitty, aki Veszprémben nevelkedett és másodosztályban játszott legutóbb. A felnőtt csapat keretében kezdte meg a felkészülést a fiatal Halász Nikolett is.

A stábtagok között nem történt változás és a tréner, Baranyai Norbert a tőle megszokott kemény edzést vezényelte már elsőre is. A bemutatkozások után pedig kiderült, hogy a folytatásban heti három tréninggel készülő Hévíznél újra magasra kerül a mérce, annak ellenére, hogy a csoport is erősödött a tavalyihoz képest. A bajnokság szeptember közepén kezdődik.

Fehér mezben Czigány Nóra a Hévíz SK egyik tavalyi bajnoki mérkőzésén Fotó: archív/Pezzetta

Lancz Katalin szakosztályvezető szerint is rendkívül erős lett az NB II Dél-nyugati csoportja az átszervezések következtében, de céljuk, hogy jövőre is a bajnoki dobogón végezzenek.

- Mindig nehéz a kezdés és ma is kemény munka folyt, így akadt légszomjunk bőven - mondta a csapatkapitány, Czigány Nóra. - De eltökéltek vagyunk.

A Zala megyei csapatok közül még három kezdheti meg szeptemberben az NB II-ben való szereplést. A férfiaknál a Nagykanizsai Izzó SE együttese immár több mint négy évtizede, míg a Keszthelyi Georgikon DSE éppen 20 esztendeje folyamatosan a Nemzeti Bajnokságban szerepelhet. Mindkét csapat a Dél-nyugati csoportba nyert besorolást, amely bajnokságot a Zala megyei Kézilabda Szövetség rendezi. A zalai megyeszékhelynek 10 esztendő után van újra női csapata az NB II-ben. Az Egerszegi KK az Észak-nyugati csoportban fognak újoncként játszani.

E csapatok felkészüléséről is hírt adunk rövidesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!